Pages

Thursday, December 9, 2010

Jom Makan Tomyam @Tomyam House Jusco Kepong

Lama tak cerita mengenai makan-makan. Jom kita tengok apa ada kat Restoran Arena @food court di Jusco Kepong. Masa pi tu tengok memang ramai juga yang order makanan kat Tomyam House so apa lagi jom terjah.

Hari tu makan nasi putih ngan tomyam ayam, ayam pedas dan telur dadar. Yang ni tomyam ayam and of course ada ayam, tomato, cendawan, crab stick, fish ball dan fish cake. Rasanya biasa aja, tapi masam aja yang dapat dirasakan, tak terasa pedas dan lain-lain lagi. Memang tak rasa macam tomyam thai. Oleh itu saya bagi, 7.1 out of 10. Yang ni harga RM4.90.

Ni ayam pedas tapi tak warnanya tak le merah. Hmmm macam kuah sos tiram le pulak, pas tu diletak green pepper ngan lada. Tapi overall rasanya not bad juga, slightly better than tomyam @rating of 7.2. Yang ni harga RM4.50.

Ni le rupanya telur dadar. By the way, masak kat rumah rasanya lebih garing dan sedap. Telur nampak plain dan dicampur bawang, jagung dan carrot yang frozen. Biasa-biasa aja dan rating bolehlah bagi 6.6 dan harganya RM1.50.


Overall untuk makan dua orang memang harga berpatutan at RM12.90 tak termasuk dengan air. Even though rating secara keseluruhan 7.0 out of 10, I do not mind to eat here again. So kalau yang pernah makan kat Tomyam House di food court Jusco Kepong, apa pandangan anda since ni kali pertama menjejaki di Jusco ni.

17 comments:

Pemilik Blog said...

terliur jap tgk... balik nnt nk g try la...

http://blogmacammacamada.blogspot.com

DKosongLapan said...

perghhh...mabeles......awok suke tomyam....ndak2 lagi kalo tomyam campo.....dan dah lame tak jejak kaki ke JUsco Kepong....sejak pindah balik Ipoh ni...

Lagenda said...

peberet mkn tomyam tp mmg aim restoran yg besh je. X besh kalu, 1st n da last time la smpi situ..hihihi.

azzey said...

Sharinginfoz: x pnh spi ke sini lagi....

eelobor said...

rasanya pernah makan sekali kat situ dulu. harganya berpatutan lah dengan rasanya, not bad

icee-yah said...

em..tgk telur die mmg mcm tak bestkan

lydzar said...

biasanya makanan kt foodcourt shoping complex ni macam susah je nk dapat rating 8 or 9 kan..

Joy said...

x pernah cuba lg kt situ tp daging back pepper foodcourt jj wangsa maju sedap!!

velasrizal said...

eh xde la amahal sgt..worth it la

hans said...

wah
memang berpatutan
kira murah lah tu

P/S : Jom Baca Episod Terbaru Antara Dia, Kau Dan Aku - Episod 38

cimon said...

seriess...rupe tak menyelerakan pon bro...alang2 g larr makan tomyam kat Kg Baru...oke larr... ade sikit tempias rase kat kedai Thai d Kelantan...& boleyy tgk KLCC.

hehehe (^v^)

noorafzan said...

kepong jauh la..
huhu~

Yatre Hayati said...

Telur dadar dia tak menarik langsung :(

nadiah said...

sedapnya..
nanti leh la belanja..

sw33tdarling.com said...

tomyam tu nampak pekat likat...! nyumm nyummm tapi jauhnyaa....

Kaseh NazLieza said...

harga boleh thn murah...=))

hazman aka species1980 said...

besh2.... harga masih lagi ikut pasaran semasa.... slalu makan tomyam malam2