Pages

Thursday, December 23, 2010

Pensel Warna Tak Perlu Ditajamkan

Ni nak share mengenai pensel warna yang tak perlu ditajamkan just pusing aja. Ianya produk yang berinovasi from Staedtler @RM9.90.

Just tengok ianya macam crayon or marker aja, kat luar tu diperbuat daripada plastik.

Memang sesuai untuk kanak-kanak yang suka sangat tajamkan pensel warna dan yang sering patah. Tapi keburukan benda alah ni ialah kalau tiba-tiba tengah pusing2 ke then patah so habis le pensel warna ni.

21 comments:

YanaMIB said...

nice..dah lama x bli pensel warna..xtau apa yg terbaru =)

fairus said...

Kalau time sekolah boleh beli ni.. Ni dah tua bangka nak buat ape.. Untuk anak2 nanti leh la.. Sekarang anak kecik lagi.. :)

hans said...

wah
pensil warna pun dah berevolusi dah

P/S : Bertenang! Tarik Nafas! Sikit Jer Nih! Sakit Sikit Jer Bila Kena Cucuk Nih!

ardinihumaira said...

bagus2..
kalo tak, asik patah je bila tajamkan.

velasrizal said...

mmg sunggh berinovasi kaler ni

fyna said...

owh......senang..tp tue la klu patah,rugi la...

e.l.i.s.s.m.i.e said...

oh, ok jugak ni beli satu utk anak dara me.kalo dak asyik suh tajamkan ajer :p

sahromnasrudin said...

teringat zaman kanak2 dulu hehehehe

rasp said...

ooo tak prasan plak yg cenggini...
masih gunakan yg lama yg kena asah tu...

abby CH said...

hehe, konsep dia macam lip liner la pulak.. tapi senang xyah asah-asah pensel lagi :)

maslinamansor said...

mas prefer yang dulu dr yang baru. Mungkin dah biasa suka asahkan pensel sampai tajam then rasa puas hati bila kaler... :)

iza said...

Salam...
Dalam kebaikan ,ada jgk kelemahannya ek.
Masa sekolah dulu2, mmg tak pernah asah pensel warna, rasa sayang pulak kalau asah tajam2....

J.M.R said...

innovatif nih..nice2...

hazman aka species1980 said...

bagus la untuk penggunaan kanak2....cumer seni asah pensel tak dapat la diturunkan....

MHI said...

haha.. ni btol2 zaman dah brubah dunia dah maju..

lagu ni, kte tgk teknologi memudahkan kte.. namun teknologi jugak la yg memalas kan kite.. hihi

Amanina said...

dulu rasa macam pensel warne luna ni sangat mahal. punya jaga elok2. setiap batang pensel tulis nama. hehe

Jobless Girl said...

Murah dan sesuai untuk Kanak Kanak.

relevan said...

Setuju..kaler/mata pensil warna itu sangat lembut..mudah patah..nanti 2 minggu habis sekotak ..

azzey said...

Sharinginfoz: dulu masa sekolah2 sker sgt dgn pensil warna ni...:)

Nora said...

Bukan masalah asah pensel, masalah pensel kaler ilang... huhu... kalau satu kotak dah RM9.90... cmnerrr...

misssy_z said...

Tahun 1992 kawan skola rendah memang da pakai pensel kaler ni.. Pas2 smpai skang cari xjmpe except yg khas unt architecture or industrial use..mayb diilhamkan dari situ kot.