Pages

Monday, December 20, 2010

Jom Makan di Restoran Kunang-Kunang @MRR II, Gombak

Jom kita lepak kat Restoran Kunang-Kunang yang terletak di Lot 5130, Jalan Lingkaran Tengah (MRR) II, Gombak.
Restoran ni terletak bersebelahan dengan petrol station, so kena masuk melalui stesen minyak le. Inilah pemandangan dari luar restoran kunang-kunang.

Bila masuk kat dalam, not bad, memang environment lain dari yang lain. Macam dok dalam hutan le pulak.

Ok kita mula dengan nasi goreng makanan laut (seafood) @RM14.90. Memang penuh dengan seafood, ada ketam goreng sebelah, udang besar 2 ekor, sotong, crab meat; kepak ayam berempah goreng dan telur mata. Memang cukup sedap dan macam-macam rasa ada. Portion pun banyak juga, memang kenyang le. For the rating, saya bagi 8.3 out of 10.

Yang ni char kuey teow goreng @RM10.90, of course memang banyak tapi tak banyak benda yang diletak, i.e. taugeh, udang dan telur, rasanya kerang pun tak ada. Rasa just OK, biasa-biasa aja so for that 7.3 out of 10 cukuplah.

French fries memang banyak satu mangkuk ni @RM6.90 dan ada cili sos dan juga mayonis. Memang garing dan jenis yang besar. Hmmmm kentang pun nak bagi rating juga ke? Tak payah le.

Yang ni dessert, strawberry jelly @RM3.50 memang sedap ditambah pula ngan strawberry paste. Nak explain macam mana ya, rasanya macam strawberry le. Rating 8.2 out of 10.

Overall memang OK dengan environment yang berlainan dan sesuai untuk makan dengan keluarga ke, kawan-kawan ke, sapa-sapa le. Malam semalam spent lebih kurang RM50 termasuk dengan 10% service charge. So apa lagi maybe ada yang suka makan kat sini bolehlah bagi pandangan ya. By the way, ni website, Restoran Kunang-Kunang.

22 comments:

eelobor said...

pernah makan kat sini sekali masa dok asyik ngn program syok sendiri iaitu JJCM versi aku. bagi pendapat aku ler, makanan kurang sedap & harga lak mahal. mungkin bagi orang lain ok, but not for me

sahromnasrudin said...

layanzz....jom singgahhhhhhh

KiD said...

perrgghhh.. macam sedap je kan?
nak try laaa gak.. huhuhu

amry said...

wallaweiiii...macam sempoi jerk tempat tu. tengok makanan tu terus jadi lapar. tapi eden jauh sangat nak g restoran tu. hehe

e.l.i.s.s.m.i.e said...

kalo ada kunang-kunang mesti lagi syok kan..hehehe

noorafzan said...

char kuey teow tak ada kerang mmg tak best.

munster said...

western food ade takkkk?

oya said...

liveband hari2 ke ek kt situ

Hairil Rizal said...

Saya suka gak makan kat sini. dah 2 kali buat event gathering kat sini.

:)

liyana said...

mcm best je ni..

cek chun said...

makanan agak mahal. suka lepak saja each time p kl. tengok live band. ada lagi ke kat sana

velasrizal said...

seswai bwk awek mkn kt sini

YanaMIB said...

nice sharing..buleh dtg nnt... ^_^

Kasim Ahmad said...

emm..sedaap nyaa.. :)

Sharinginfoz said...

eelobor: mengenai harga mahal rasanya ada juga kebenaran tapi pasal makanan tak sedap tu, tak boleh buat kesimpulan lagi so far

elissmie: patut kena pelihara kunang2 kan

noorafzan: betul tu kerang sudah semestinya

munster: ada juga tapi kalau tak silap yang beef steak tu harganya RM35++ kot

oya dan cek chun: rasanya hari Jumaat dan sabtu aja

velasrizal: apa lagi bawa awek ramai2

siti murni said...

nampak marvellous semuanya....:)

hazman aka species1980 said...

Rugi kuewtiow rm10 tapi kureng....tapi tempat nie mungkin dapat dicover dengan suasana persekitaran restoran tue...

azzey said...

Sharinginfoz: dah lama nak ke sini...:)

Kaseh NazLieza said...

lieza pon pnh mkn kt cni..pd liza mknn krg sedap tp hrga melampau mhal pulak..uhuu

Lagenda said...

dah lama nak pi tp x kesampaian lg. huhu

Anonymous said...

dan lagi tak sedap bila ... buffet kat situ patut nye rm25 saje setahu aku ...

ada hamba allah nie ajak kawan2 ge dan mintak rm60 ...

Saiful said...

Kung fu teow nya sedap.... Nasi lemak kukus x brp ummphhh coz nasi a bit keras. Baked fish rice walla... Sup tulang rusuk sedap;daging empuk n d sup just nice. Fish n chips sedap but ikan a bit keras jg....otak2 pedas leeee...

Overall..recommended place to dine n d price reasonable.