Pages

Tuesday, December 14, 2010

Jenis-Jenis Mimpi

Just nak share mengenai mimpi. I am sure semua sudah mengalami mimpi semasa kita tidur, tidak kira sama ada mimpi itu sesuatu yang menyeronokkan, menakutkan, menggembirakan, menyedihkan ataupun apa jua jenis mimpi.

Mimpi boleh dibahagikan kepada tiga jenis:
  1. Mimpi baik, adalah khabar gembira yang datang dari Allah

  2. Mimpi sedih, adalah mimpi yang datang dari syaitan

  3. Mimpi yang datang dari bisikan diri sendiri
Ada juga kadang-kadang kan bila kita terasa sangat nak makan something i.e. durian dan tidak dapat then kita pi tidur, dalam tidur pulak boleh termimpi-mimpi makan durian, itulah mimpi mengenai benda yang kita fikirkan sangat sebelum tidur.

So apa lagi jom kita share mimpi yang pernah dilalui.

21 comments:

sahromnasrudin said...

jgn diselubungi hidup anda dengan mimpi...

KiD said...

mimpi.. nak mimpi BE nuffnang.. hehehe

liyana said...

selalu mimpi yg sedih2 je.. huhu

AMMAR YASIR said...

Mimpi jatuh bangunan...... mimpi yang paling menakutkan

fyna said...

slalu dpt mimpi ngarut2...

ardinihumaira said...

kadang-kadang dapat mimpi terbalik... kan kan :P

AngahSayang2314 said...

angha pernah mimpi ular hitam... lepas tue bila bangun jer kul 2-3 pagi.. memang ada petanda la....

Luqman Al- Hakim Bin Foaad said...

assalam.
bnyk kali mimpi menyeramkan.
tp bnyk kali telupe ape yg dimimpikan mase tdo.
hehehe.

Lagenda said...

mimpi mmg memberi kesan dlm emosi dan kehidupan mak pd hari2 tertentu.

Tapi jgn x caya, ada kenalan mak yg TAK PERNAH BERMIMPI di sepanjang hayatnya!! Hahaha...x beshnyaaa

maslinamansor said...

selali mimpi yg mengarut2 jer... hehehe

velasrizal said...

mimpi kawen mesti jatuh dlm jenis mimpi yg ke 3 tu

hans said...

banyak sangat mimpi
hohohoo

P/S : Antara Dia, Kau Dan Aku - Episod 40

Ieda Al-Habsyi said...

mimpi nak jumpe rakan blogger tapi tak jumpe2 gak :)

al-lavendari said...

ada satu lagi ..

"mimpi siang" hehe !

amirah said...

mimpi yg macam real yg paling takut macam mimpi terlambat bangun pergi exam, lambat pergi intebiu la..ishhh

relevan said...

Mimpi berkahwin lagi heheh!

Nur Fannun said...

kdg2 mimpi ni blh bersambung2 lak..

Jom tengok Kemunculan Tahi Bintang !!!

e.l.i.s.s.m.i.e said...

dulu ms kecik2 mimpi nak makan epal sebab mak jarang beli maklumlah masa tu epal tu kira mahal kan..import gitu :p siap mimpi petih epal dari pokok lagi..hahahaha

makdara TERdiva said...

kalau mimpi jumpa ular takde gigi camne ek??

azzey said...

Sharinginfoz; selalu mimpi dikelilingi ular & mandi atau berenang dlm air yg kotor....

Nur Fannun said...

salam, kwn2 sapa yg mimpi ular tu hati2 le..tu petanda ada gangguan dri setan, mungkin bkl tkna sihir, klu sapa mimpi bayi hati2..
eyy, seram la mimpi azzey