Pages

Thursday, December 9, 2010

Jom Beli Buku Sekolah Darjah Satu

So bagi mak bapa yang mana anak nak masuk darjah satu untuk kali pertama mesti tak sabar kan, anak-anak lagi le excited. By the way, kali ini nak cerita mengenai pembelian buku-buku rampaian kat sekolah dan juga benda-benda yang berkaitan, i.e. tali leher dan lencana sekolah.

Ni antara benda-benda yang telah dibeli untuk Afiqah yang akan masuk darjah satu tahun depan, 2011. Actually ada beberapa buku yang belum dibeli sebab tak ada stock kat sekolah, maybe kena pergi ke Pustaka Rakyat lain kali.
Ni jumlah untuk Afiqah dan Danish (darjah 3) yang mana kesemuanya lebih kurang RM80 (RM40 seorang). Rasanya ada lagi RM70 untuk buku-buku bagi kedua-dua anak. Nanti saya akan update ya. Maybe kepada mak bapa yang telah beli buku kat sekolah boleh kongsi pengalaman kat sini.

Update:
  • Darjah 1: Tambahan (RM30)

  • Darjah 3: Tambahan (RM30)

21 comments:

e.l.i.s.s.m.i.e said...

bestnya anak dah masuk sekolah.anak baru masuk taska pun aku dah teruja ni..hehehehe

ejaMaria said...

cepatnya dah beli buku... sekolah anak I, buku start jual 15hb ni... so tak beli lagi la... beli baju ngan kasut skolah je dulu ;p

Izan Ishak said...

anak saya thn depan dah masuk darjah 2... rilek sikit berbanding thn lepas. buku teks sume dah dapat. cuma tunggu buku kerja masa bayar yuran akhir disember nanti~

eelobor said...

aku lambat lagi nak ada pengalaman anak bersekolah bro...

ardinihumaira said...

wah dah nak sekolah ni.. ;)

DKosongLapan said...

errrmmmm....
seghonok bile anak2 kite udah mule sekolah..... tapi tak beghape seghononye bile kene keluo duit.....tapi ...udah anak kite.....kene le berkorban kan???..... takpe.... anak punye pasei..... kene le jugak buat allocation duit utk sekolah die....

AngahSayang2314 said...

baru buku jer belum masuk perkakas2nya lagi...
yuran...fuhhh banyak nyerrrrrrrrrrrrr

Sumijelly said...

ko dah beli ker??
adoi..aku 31.12.2010 baru daftar untuk segalnay...huhuhu

risau lak..

bila orentasi anak ko??

Sumijelly.com

EmanCloud said...

heheh teringat zaman2 dulu2.. =) time rambut belah tgh ahha

Sharinginfoz said...

elissmie: memang best juga tengok karenah anak2 nak masuk darjah 1

ejamaria: kat sekolah ni 1 dec dah jual, baik beli awal2

izan: darjah 2 ok sikit kan, maklumlah dah ada pengalaman

eelobor: masanya akan tiba

ardini: teringat masa dulu2

d08: seronok menggembirakan anak2

angah: betul, banyak lagi belum beli

sumijelly: orientasi kalau tak silap 2 or 3 hari sebelum sekolah

eman: memang betul sekali, zaman dulu2

Citarasa Rinduan said...

thanks sudi pengalaman..

ayu lambat lagi hantar anak sekolah..maybe 3 years lagi

noorafzan said...

terujanya anak nak masuk darjah 1..
saya tak kawen gi.
takleh cakap pe la.

hans said...

hehheehhe
tingat zaman sekolah rendah dulu
hehehehe

P/S : Syurga Coklat Dan Gara - Gara Semangat Coklat Buat Aku Merepek Sekejap...Hahaha!

nur said...

wah.. dah nak masuk dajah satu.. eksaited parents ye..
ALL IN ONE

Luqman Al- Hakim Bin Foaad said...

assalam.
teringat mase skolah dulu.
bile dpt buku baru bkan main semangat.
lame2 jadi lemah semangat.
hhuhuu.
:D

y@n@ M!B said...

byk gak perbelanjaan utk anak skola ni kn =)

amirah said...

aik..macam cepatnya beli

Kaseh NazLieza said...

hmmm..time ni mmg org dh bz dgn keperluan msuk sekolah la kan...

velasrizal said...

blh la gi skolah skali dgn abg dia lps ni

sw33tdarling.com said...

takde anak darjah 1, tp kena uruskan anak yg masuk ke form 1

azzey said...

Sharinginfoz: senarai buku2 utk my princess ternmasuk kain merah utk hr jumaat (sek menengah) Dlm Rm180. Tu blm campur yuran lagi. Baju, kasut, beg x kira lagi tu....hadoiyaiii!!!