Pages

Wednesday, December 1, 2010

Jom Tengok Rapunzel @TGV Wangsa Walk

Ni sambungan entry on "Cuti sekolah bawa anak ke mana? Jom Rapunzel". Nasib baik hari tu beli tiket awal-awal, masa pergi tu tiga slots yang terawak 11.30 pagi, 1.30 petang dan 3.30 petang hampir habis dan of course penuh dengan orang beratur.

Secara keseluruhannya cerita tu memang sesuai betul untuk anak-anak dan memang menghiburkan dan penuh dengan kelakar. For me rating adalah 8.3 out of 10. Kalau yang belum tengok boleh bawa anak-anak, adik-adik dan sesuai juga untuk orang dewasa.

Ianya secara ringkas (sinopsis) mengenai Rapunzel (anak raja) yang diculik oleh seorang wanita tua selama 19 tahun sejak Rapunzel dilahirkan. Wanita tua tersebut memerlukan Rapunzel yang memiliki rambut emas yang mana boleh menyembuhkan penyakit seseorang dan juga membuatkan seseorang yang tua menjadi muda.

Rapunzel tidak pernah keluar dari tower dan akhirnya dengan pertolongan seorang pencuri, Flynn Ryder, mereka keluar dan akhirnya dipertemukan dengan raja dan permaisuri (mak dan bapa Rapunzel) dan mereka hidup bahagia.

19 comments:

hazman aka species1980 said...

hurmmm... aritu saya tengok gak... in 3D.... better view... tapi tiket mahal skit laaa

y@n@ M!B said...

menarik! klu tgk 3D mesti lg layn kn =)

sayaDeyla said...

raunzel memang best!
x menyesal pegi tengok..:)

CikLilyPutih said...

itulah. rasa pun nak pi tengok jugak tapi time plak tak de lah.

rasp said...

ermmmm ntah bila nak tengok citer nie...

Joy said...

cite ni mmg kena pada masa nye..cuti sekolah kan..leh bwk kids

amirah said...

bestnya dapat bawak anak pergi tgk wayang. Tak sabar nak tggu anak besar

relevan said...

Kena turun KL juga ni..nak tengok Rapunzel ..

DKosongLapan said...

Ehhh....
same le plan awok dengan mike......awok minggu ni nak bawak anak2 dengan mem nengok citer ni lee...... okle....moge enjoy ye En Sharinginfoz

akuanakpahang (AAP) said...

Salam sahabat... singgah pagi jap dtg baca N3 jom terjah :)
New Entry "Aku, Kamu dan Entri."

Yutaka Mushimura said...

best bro citer nih..heheh...seswai ditonton 'u'

http://risingsunawakenmoon.blogspot.com/2010/11/preview-movie-rapunzel.html

Lagenda said...

tak pi tgk lagi rapunzel nih..bila la nak pi tgk yek??

sahromnasrudin said...

thanks for d info..saya tak pernah sampai tempat nie lg

hans said...

ramai kata best
dan ramai suka watak kuda tu
hohoho

P/S : Kelab Bola Sepak Kalah 55 - 0.....Ini Main Bola Ker Apa? Hahahaha

- zuriey - said...

bestkan rapunzel..seronok sgt..rasa nak tgk lagi

ardinihumaira said...

teringin nak tengok.. huuu kena tunggu tayangan kat tv la dni gamaknya

oya said...

nak tgk tp xtau smpt ke x ni

ProfHariz said...

Nak tengok ngangkung pun xlepas lagi nie :( Adeiii

http://profhariz.com

azzey said...

Sharinginfoz: mcm best je ....