Pages

Monday, December 13, 2010

Jom Beli Kasut Sekolah Darjah Satu

Jom kali ini nak share mengenai beli kasut sekolah untuk anak yang baru nak masuk darjah satu tahun depan. Biasalah kalau yang girl suka dengan kasut yang mempunyai ciri-ciri feminin. Beli satu kasut barbie @RM25.90 dan dapat free recycle bag so bolehlah guna beg tu untuk apa-apa je le.

Sepasang lagi kasut Pallas @RM19.90 dan dapat free satu pemutih kasut. Then beli satu lagi pemutih @RM1.90 dan 3 pasang stokin yang warna hitam di tapak kaki (penting untuk mengurangkan kekotoran @RM9.90. So secara keseluruhan bagi 2 pasang kasut, 3 pasang stokin dan pemutih kasut ialah RM58.00 (bundar).

Bagi anak yang akan masuk darjah 3 pula beli sepasang kasut Ben 10 @RM25.90 dan 3 pasang stokin @RM9.90 so jumlah keseluruhan adalah RM36.00. Yang Ben 10 ni pun dapat recycle bag juga. Kasut yang darjah 2, rasanya 2 pasang lagi masih boleh dipakai so sepasang yang baru dah memadai, so kalau rosak in between bolehlah beli baru.

So untuk dua orang anak yang akan masuk darjah 1 dan darjah 3, jumlah beli kasut dan perkara-perkara berkaitan adalah RM94.00. Nanti bila beli alat tulis dan pakaian sekolah dan bayar yuran saya akan cerita lagi ya.

31 comments:

Sumijelly said...

baru pasan, aku tak beli kapur kasut anak aku...
tgk entry ko baru teringat..
thanks nik remindkan..hehehe

http://sumijelly.com

Azman Roslan said...

kasut kamen rider ada tak? heheh

sahromnasrudin said...

kasut ben 10 yang tak tahan tue huhuhuh

eelobor said...

kasut pun ben 10 tuh.. hihi

e.l.i.s.s.m.i.e said...

wow3..kasut barbie mesti utk si anak dara :) kenapa erk kasut sekolah kena putih, tak best langsung :p me pakai kasut putih 3 tahun ajer lepas tu hitam sampai sek men sebab me mesti cikgu lantik jadi pengawas :p dr darjah 4 :p

- zuriey - said...

ala comelnya beg dia..barbie lagi tue

Muaz Faris said...

ade gak orang buat kajian pasal nih..

cool.. menarik.
kalau saya, pakai kasut Jazz je masa sekolah rendah.

tahan utk beberapa tahun gak lah..

velasrizal said...

seronok la bdk2 ni ke skolah nanti

Matjoe said...

ni standard aa nk masuk skul. hasanah 4 tahun lg br masuk skul

sw33tdarling.com said...

ayaakk.... ben10 pun ada kasut dah skang...? memang advance! sib baik tak letak label hijau kat logo kasut tu... heeeeeeeeee

akuanakpahang (AAP) said...

Salam. mimggu lepas dah gi beli kasut utk anak2 macam2 citarasa dia org nie kita juga yang rabak :)
Entri Terbaru "Jodoh VS Tembikai"

relevan said...

Seronok ni..persekolahan hampir tiba..

hans said...

ahaks
tgok kasut sekolah nih teringat zaman2 kapur kasut
ekekeekek

P/S : Kenapa Perlu Diadakan Benda Yang Tak Pernah Wujud?

Boloque said...

kasut ben10 tuh yg best..leh beli nih utk sepupu den..he3

HANGAT: Laman Sosial No.1,Facebook Anjurkan Piala Hacker Untuk Pertama Kalinya

TERKINI: Tok Guru Nik Aziz Masuk Hospital Akibat Masalah Pinggang

AngahSayang2314 said...

kalau nak mulakan sesi persekolahan mesti guna duit yg banyakkkk

hamzah ian said...

beli kat mane ben10? saiz 10 ade?

L@n@ a.k.a Mak Budak said...

jatuh cintan dgn barbie tu.. tapi anak mak baru masuk tadika la.. hihi

hazman aka species1980 said...

time sale back to school je biasa dapat free gift nie kan....

nuyin2u said...

kalau masa zaman saya dulu ada kasut barbie tu, mesti nak jugak...

kak ina kl (1) said...

baru 2 orang tu..kalau ada anak 4-5 orang lagi fening kan.

Belum termasuk yuran lagi. Tapi kalau kita beringat insyallah tak rasa terbeban kan

darkbatman said...

kasut pun ade jenama ben10..haih.. makin canggih..time aku dlu spark ngn twinkle je.ahhahaa

azzey said...

Sharinginfoz : comel2nya kasut tu....teringat masa my princess masuk darjah 1 dulu...:)

cikgu isza said...

kaki anak2 saya ni besar gajah.. yang bawah rm29 takda saiz.. huhuhu

Mata Hati said...

dah sampai musim kembali ke sekolah.. banyak benda nak dibeli

Muaz Faris said...

rindu zaman persekolah dulu

Cik Ina minat Do do Cheng said...

Harga berpatutan,kaki anak ko comelnya. nasib baik anak cik ina dah besar.

Sharinginfoz said...

sumijelly: kekadang kita lupa kan tapi small matter aja kan lainlah kalau terlupa nak beli kasut untuk anak sekolah kan

sahrom: memang betul rasanya tak tahan lama ni

elissmie: betul tu terfikir juga, bagi le colour lain baru tahan lama tak perlu nak putihkan

muaz: memang diaorang ni ada2 aja kan

sw33tdarling: hmmm kejap lagi kasut pokemon ke, simpsons ke, thomas and friends ke

boloque: beli jangan tak beli

hamzah ian: kat jusco mana2 ada, hmmm size 10 ada ke tak ya.....

kakina: memang betul tu

darkbatman: macam2 jenama ada sekarang kan, ingat pakai kasut bata

the bert said...

teringat time kecik dolu2..time naek sekolah macam nk beli..x sabar nk g skola nk berlagak dgn membe2 len..haha..skrng naek sem br..nk balek u pon malas..

makdara TERdiva said...

tu baru kos utk 2 anak utk kasut jer..huhu!

lom 3 anak dan kasut 2 psg sorang..aiyoooo!

Anonymous said...

beli kasut2 tu kat mana yer?

sharifah nur haziqah said...

ala saya dah beli nanti minggu hadapan saya beli kasut tali yang bernama.Bata