Pages

Saturday, January 22, 2011

Nampak Gaya Kena Cancel Kad Kredit Ni

Pagi tadi masa isi minyak @petrol cubalah guna kad kredit. Bukan sebab tak ada duit tapi sebab kena lakukan 12 transactions setahun bagi mendapat mengelakkan dikenakan charge tahunan. Guess what? bila masukkan kad kat terminal tu, keluar benda alah ni, "transaction failed". Cuba sekali lagi, failed juga.

Patut pun hari tu masa nak bayar untuk cinema sebab kalau guna kad tu, beli satu tiket dapat satu tiket percuma, pun tak boleh, sebab kad tu problem. Nampak gayanya kena pi cancel le credit card tu.

Sebelum ini, Januari 2010 (tahun lepas), dah cancel satu kad, so sekarang ni hanya satu kar kredit aja ada. Tengah fikir sekarang ni, nak pi bank tu untuk tukar kad sebab kad sekarang tak boleh digunakan ataupun call diaorang or tulis surat untuk cancel.

Ada pros and cons, i.e. untuk emergency or boleh dapat promosi i.e. 50% off untuk bill kat restoran terpilih. Antara cons ialah kalau memang tak guna baik pulangkan kad tu lagipun setiap tahun kena bayar govt tax RM50, ulang tahun kad ni ialah Mac, ada 2 bulan lagi untuk decide.

So what do you think?

14 comments:

a n a s t a s y e a said...

anastasyea rasanya lebih baik call dulu bank tersebut tanya apa problemnya .. kalau disebabkan card tu yg problem, baik tukar je dgn yang baru. habis cite! nak terminate tu .. rasa tak perlu kot sbb zaman skrg nie card kredit memang penting dan boleh juga guna time sesak! =)

velasrizal said...

mintak replacement aja..free aje..
ckp la CHIP ROSAK..BANK BAGI KAD LOW QUALITY

Citarasa Rinduan said...

salam..
sampai skrg ayu tak suka kad kredit...

Abhamz said...

salam, kalau setakat satu kad guna dan dapat gunakan dengan berhemah rasanya tak de masalah nak pakai kad, kecuali pakai saje kad sampai over limit itu yg jadi masalah...skrg ni perlu jugak kad ni sbb sesetengah transaksi kewangan mmrlkn kad kredit...

hamzah ian said...

ku kad kredit pun xdo.. haha

syuwai said...

contact bank dlu la, bgtau kad tu da probs. if m0 cancel pun b0leh gak tp memang penggunaan kad kredt agak penting zmn sekarng ni

Mknace said...

:) :) :)
pergghh.. kalau ngan citibank ni dah leh mintak gantirugi nih, sebab menyusahkan.. member aku pernah dapat dulu
terbaeekkk!!!!

singgah dari mknace unlimited

eiela said...

tukar kad je la, tak payah cancel. maybe problem pada card kot..

Latest Entri :
Iklan Nuffnang Mencantikkan Blog

Kalamhati said...

kalau cancel pun ok je if tak guna sgt card tu..
if nak guna better call bank and buat replacement

miss nina said...

1 kad pun dah memadai.

Farra said...

kalau bank leh tukarkan kad FOC, tukar je la yg baru

rasanya cam perlu jugak menten 1 kad..sy menten 1 kad je dr dulu, lgpon nak kumpul points sket2, tukar voucher JJ etc, dpt beli baju anak2 eheheh

eelobor said...

hehehe, kawan kad kredit pun tak mampu nak pakai sebab gaji kecik jer.

amry said...

aku tak pakai kad kredit. marabahaya.malas berhutang sama.tapi kalau bro nak pakai lagi refer jer kat bank n tanya apa masalahnyer...

Matjoe said...

hoho, mmg x berbaloi. i dulu pun ingat nk dpt diskaun makan kt hotel, dh dekat 5 tahun pakai, tak penah sekalipn swipe makan kt hotel