Pages

Thursday, January 20, 2011

Arsenal 3-1 Leeds (Ulangan Pusingan Ke-3 Piala FA)

Credit: arsenal.com

Sebelum ini keputusan Arsenal vs Leeds berkesudahan dengan 1-1 dan kali ini, perlawanan ulangan menyaksikan Arsenal bermain dengan cemerlang menewaskan Leeds dengan 3-1, therefore Arsenal mara ke pusingan ke-4 (32 pasukan).

Perlawanan seterusnya adalah menentang Huddersfield Town (League One) pada 30 Januari 2011 di the Emirates.

By the way, perlawanan pagi tadi menyaksikan, Arsenal memperoleh gol awal pada minit yang ke-5 hasil jaringan Samir Nasri dan pada 30 minit seterusnya, Bacary Sagna menjaringkan gol yang kedua.

Kedudukan pada separuh masa pertama adalah 2-1 setelah Bradley Johnson merapatkan jurang.

Walaubagaimana pun, Robin Van Persie memberi kegembiraan kepada penyokong-penyokong Arsenal setelah beliau menanduk masuk hantaran Bendtner pada minit yang ke-76 setelah dibawa masuk pada minit yang ke-71 menggantikan Chamakh. Nampaknya Van Persie sudah mendapat rentak setelah berehat lama akibat kecederaan.

7 comments:

Mknace said...

:) :) :)
terbaeekkk!!!!

singgah pagi dari mknace unlimited

Abhamz said...

salam, bagus tu....tp MU lg kuat?

TimmyLicious said...

hehehe...bagus bagus. masih ada peluang utk cari piala walaupun 5 tahun dah tak dapat piala.

LiFe KaMi said...

tahun ni giliran arsenal juara lah..hehe

Miecyber said...

Yees.!!!!! Good job Arsenall...

Tips , 7 prinsip utama menjalankan perniagaan

amirah said...

nasib baikla arsenal menang, kalaula leeds yg menang baru kecoh

Azman Roslan said...

cayalah.. heheh