Pages

Wednesday, January 12, 2011

Tengok Wayang @Filem Terbaru di Rumah Melalui Astro First

Kini anda boleh menonton filem tempatan terbaru yang disiarkan di pawagam melalui Astro First di rumah anda. Filem ini boleh dilihat selepas lebih kurang 2 minggu setelah berada di pawagam @cinema.

Mengikut apa yang saya tahu, siaran astro 480 bermula esok, 13 Januari 2011 (Khamis) dengan pilihan 3 filem terbaru, Aku Masih Dara, Damping Malam dan Ngankung. Filem-filem ini available untuk tempoh 1 bulan dan sekarang mengenai harga untuk menonton filem ini.

RM15 untuk satu filem dan ianya boleh ditonton bagi tempoh 48 jam setelah ianya diaktifkan melalui SMS. Untuk mengetahui lebih lanjut boleh check kat channel astro 480.

Komen: Bagi saya harga yang ditawarkan @RM15 adalah mahal since ianya hanya untuk satu filem dan tempoh tersebut hanyalah selama 48 jam. Astro perlu repackage benda alah ini.

Kat atas tu antara komen di "Astro fan page" mengenai channel Astro First. Secara keseluruhan ada yang cakap OK dan kebanyakkan memang tidak setuju dengan harga yang terlalu mahal i.e. RM15 untuk satu filem untuk 48 jam. Apa pandangan @komen pembaca sharinginfoz pula?

11 comments:

Boloque said...

aku rase kompom rugi pengiat seni tanah air..kalo 2 minggu dah tayang kat tv..kompom org leh rakam dan download..pawagam pon sunyi lah.

TERKINI: (Gambar) Perdana Menteri Bersama Pasukan Bola Sepak Malaysia @ Harimau Malaya,Dapat Bonus Lagi.yes!

velasrizal said...

memang mahal lah. tak bebaloi

eelobor said...

mahal, tak patut dan tak berminat

hans said...

xada Astro
tapi tgok wayang lagi best

P/S : Korang Tahu Tak Sebenarnya Zaman Dulu Leher Zirafah Tak Panjang Macam Sekarang Nih....

Muaz Faris said...

kredit to this post..
pinjam yer..

http://aktivismuaz.blogspot.com/2011/01/tengok-wayang-filem-terbaru-di-rumah.html

faiz said...

tak payah langgan pun dah boleh dapat download...ngankung pon dah ade org upload sekarang..

Miecyber said...

Saya dah tak sambung ASTRO saya dah...sebab sibuk blogging...Hhehehehe

Karikatur

Ali ridha said...

mak oi!!!! punya cekik darah sang Asyro ni.poyos betul letak harga mahal tu....pop corn lagi murah la.heeee....

Facebook bakal ditutup kerana tekanan kerja

hans said...

nanti bro jangan lupa tgok filem 127 Hours

Review Film : 127 Hours Mengujakan Kerana Ia Adalah Kisah Benar

e.l.i.s.s.m.i.e said...

kalo pergi wayang 2 orang satu filem 20 hengget la kan? ok jugak sebab saya jarang tengok wayang.nak tengok ngangkung tu :p

hazman aka species1980 said...

yeah.... harga MAHAL dan tak berbaloi untuk pelanggan....cuma dari suatu sudut ianya pilihan kepada pengguna.....