Pages

Monday, January 10, 2011

Jom Makan Tomyam Kat Djendela Giant Kota Damansara

Bulan Mei 2010 pernah makan kat Djendela tetapi makan nasi goreng dan mee goreng tapi kali ini cuba nasi putih pula. Macam biasa waktu lunch memang ramai gak kat sini.

Ini ialah tomyam campur @RM7.50. Rasanya just OK aja rating 7.4 out of 10, of course ada ayam, udang dan sotong. Ianya rasa masam tapi tak berapa pedas. Macam tak ada banyak rasa aja, yalah kebiasaan mesti ada masam, masin, pedas dan macam-macam lagi le.

Ini ayam goreng @RM6 satu ketul tapi portion besar juga. Kali ini ayamnya tak begitu berempah compared with yang sebelum ini. Ianya quite sejuk dan tak ada rasa sangat. Then tak garing dan oleh itu saya bagi 7.0 aja.

Telur dadar @RM2.50 biasa-biasa aja dan ianya tak garing sangat. Tapi bolehlah, kalau ikutkan goreng kat rumah lagi sedap so 7.1 cukuplah untuk telur dadar ini.

Kailam ikan masin @alamak tak ingat le pula harga berapa maybe RM5 kot. Yang ni lah paling sedap semasa makan kat sini tapi B+ aja, 7.5 out of 10. So secara keseluruhan, bolehlah jika dibandingkan tempat lain di Giant Kota Damansara sebab takkan nak makan fast food aja or Chicken Rice Shop kan or Pizza.

25 comments:

syuwai said...

ad0i..

betul2x lapar sekarang ni..

lamanya lagi tnggu tym luch..

lydzar said...

kami dh pangkah D'Jendela Giant KD ni since harga dia naik tak munasabah. laksa pon boleh rm7 semnagkuk!!

rasa food dia biasa2 aje lahh ..

nur said...

nampak cam best je
kailan ikan masin.. da lama tak mkn tu
ALL IN ONE

Ieda Al-Habsyi said...

yummiee!! eh, kat giant ipoh pulak ada ikan bakar yang marbeles, kata kawan aku la..hehehe tapi nak try gak nanti :)

ardinihumaira said...

sukaaaaaa... tomyam cedap :D

oya said...

kelaparan plak tgk ni

velasrizal said...

semuanye nmpk menyelerakan

Matjoe said...

sedap bro. nkpm best tomyam tu

sahromnasrudin said...

alamak..tenghari tak sempat makan..lapar la

Boloque said...

tomyam memang feveret aku..macam sedap ja..tuh

relevan said...

Ini yang akan membuat kawan lapar semula..hehe!

zul permatang badak said...

betul ke..nak belanja?...kalau makan free ambo memang suko..

noorafzan said...

oo..tak bape sedap eh..
huhu~

Miecyber said...

Nampok sedapnyer....


Jepun Vs Melayu

Alimaz-Kembara Terasing said...

ish tomyam sedap tu

O'gosh said...

sedapnya...singgah sini btw...

black_mel said...

brapa org mkn tu bro?bnyknya lauk...

Encik Tikus said...

baru perasan header dah lain ! hehe

siti murni said...

daku tiba-tiba kelaparan setelah membaca entry ini..hihi....

Anne said...

Tetiba rasa lapar....:)

hans said...

lama xtry makan tomyam dkt selangor or KL
nanti ada rezeki nak cubalah

P/S : Antara Pukul, Jam, Minit Dan Waktu

amry said...

macam tak menarik jer...heheheh...

faiz said...

rase nak makan plak tengah-tengah malam ni...bab-bab bagi rating makanan ni bro memang terbaik..bleh jadi pengacara jalan-jaln cari makan

Sharinginfoz said...

lydzar: ooo dah pangkah ya, memang hari tu ingat nak cuba tempat lain tapi entahlah datang lagi kat sini

nur: kailan memang bolehlah tahan compared with benda alah lain

zul: alamak tak jumpa le pulak

black mel: 3 orang makan sebab anak lelaki tak suka makan nasi

encik tikus: header teratakarmo bagi

amirah said...

tapi tomyam dia nmpk sedap..maybe sebab pekat sket