Pages

Tuesday, January 11, 2011

Tujuan Komen Di Blog!!!

Sebut aja blog memang salah satu perbezaannya dengan website ialah membolehkan pelawat memberi komen di atas topik yang ditulis @dibincangkan. Tapi apakah sebab yang menyebabkan seseorang pelawat itu memberi komen atau menulis something di dalam ruangan komen yang disediakan?
  • Suka-Suka
    Memang tidak dinafikan kekadang memang hobi kita memberi komen, yalah just for fun kan. Tak kira apa-apa topik yang kita baca mesti menjadi kemestian untuk tulis something.

  • Tinggal Jejak
    Dengan cara ini, kita telah memberi signal kepada tuan rumah yang kita sudah lawat blog mereka. So kalau tuan rumah ada kelapangan, bolehlah datang melawat kan?

  • Balas Kunjungan
    Orang berbudi kita berbahasa, begitulah lebih kurang.

  • Bagi Pandangan
    Yang ini selective komen aja, maknanya kalau isu yang ditulis itu membuatkan kita rasa nak bagi pandangan so kita tulislah something dalam ruangan komen, kalau tidak tak ada le.
Maybe ada sebab-sebab lain lagi, so apa lagi KOMEN.

30 comments:

relevan said...

Bagi pandangan itu yang penting..

nur said...

selalunya 4 dalam satu la..
ALL IN ONE

Kujie said...

no#4 tu mesti yang berkualit
tapi - nak komen, komen je
jgn overshadow tuan blog sudah...

syuwai said...

wah.. semua tu betul sangat2x..^^

@rtzam said...

Kadang2 komen2 penting gak,utk mengetahui samada pembaca paham atau tidak apa yang blogger nk sampaikn.. =)

eelobor said...

dah betul semua tuh bro. yang penting dengan setiap komen, tuan rumah akan merasa lebih di hargai atas entri yang di tulis kerana ada orang yang membacanya. mungkin la kut.

tapi blog kawan, ada ramai yang visit tapi komen cuma berapa kerat jer. itu bermaksud tak komen tak bermakna orang tak baca entri kita.

J.M.R said...

komen leh rapatkan ukhwah..:-)

Azman Roslan said...

rasanya semua tu kut, heheh..

ween said...

comment yg memberi pandangan biasanya lebih telus berbanding sekadar tinggal jejak atau balas kunjungan :)

Fairus Bin Mamat said...

Semua di atas..

DKosongLapan said...

Encik SHanringinfoz....
ehhh....macam kebetolan pulak....awok baghu je malam tadi baleh komen2 yang lepaih....sekali keluo pulak entri mike bab2 komen ni ye........info yg bagoihhh

Mknace said...

:) :) :) terbaeekkk!!!!

Kazaztan Team said...

bg pendangan & persoalan...

YanaMIB said...

semua poin tu sy guna..hekhek~ =P

velasrizal said...

mmg penting tggl jejak tu

ardinihumaira said...

betul3.. kekadang kalo kena dengan mood leh bagi pandangan :)

Nancy Poh said...

huhu..ni belum masuk part 'suka sentap' yg selalu dilakukan oleh anonymus..

Miecyber said...

Saya mengomen di sebabkan semua sebab yang di nyatakan di dalam entri ini...:D


Payung LED

sahromnasrudin said...

semuanya betull..sy setuju..
p/s: abg nik, jgn lupe skuad selangor ya..hehehehe

iza said...

Salam...

Saya komen sebab suka2 utk tinggal jejak supaya orang balas kunjungan dan memberi pandangan.hahaha...

maslinamansor said...

komen yang berbentuk pandangan lebih seronok kita baca... :)

Solehah said...

komen sebab dah terbaca. nak jugak ada pendapat sendiri yang nak tuan punya blog baca.
komen sebab nak tunjukkan yang kita dah baca blog kawan kita.
komen bila isu yang dibincangkan menarik perhatian.
komen bila nak kongsi perasaan cam happy, sedih lepas dah baca entry..

yg penting, sebelum komen baca dulu. kadang-kadang ada yang komen pasal A, penulis cerita pasal B..hehe

Boloque said...

yup..memang betul..org berbudi kita berbahasa..

hans said...

semua point tu betul

P/S : Antara Pukul, Jam, Minit Dan Waktu

makdara TERdiva said...

balas kunjungan pun iye, rasa nak komen pun iya..kira semua pun bolehlah!

dan kalau terlebih rajin barulah komen kat semua blog yg diterjah!.. :)

bukankosong said...

sbb nk komen entry ko dan tinggal jejak rr..

Encik Tikus said...

kesemua ke empat tue di pratikkan cuma yang last tue ikut keadaan entry laa kan =)

Encik Tikus said...

kalau entry sedih or down kita bagi semangat, mane tahu dgn pandangan kita si owner blog tue bole tenteram sikit kan ? hehe =D

miss nina said...

semua di atas, tambahan pula dengan rakan-rakan blogger yang kerap membuat komen balas

azzey said...

Rasanya ada give & take di situ..