Pages

Tuesday, January 18, 2011

Setiap Tahun Jersi Baru, Apasal Ya?

Boleh dikatakan setiap tahun @musim, pasukan bola sepak di Malaysia dan juga luar negara memperkenalkan jersi baru. Bagi pandangan saya, of course le untuk melariskan jualan dan memastikan penyokong-penyokong membeli walaupun sebelum ini sudah 10 helai jersi berlainan design @corak ada dalam almari.

Yalah kalau pergi ke stadium, orang lain pakai jersi version baru, kita pula dengan versi lama, mesti rasa lain kan TAPI jangan agak-agaknya, semua yang pakai tu yang ORIGINAL ke? Bayangkan harga sehelai jersi pasukan negeri boleh mencecah RM50 to RM100 or maybe lebih.

Jom kita tengok jersi-jersi yang baru untuk 2011:

Tak asing lagi, jersi pasukan Kelantan. Memang cantik dan terus mengekalkan warna merah.

Terengganu dan T-Team juga memperlihatkan kehebatan mereka dengan memperkenalkan jersi baru untuk tahun 2011. Tak lupa T-Team telah berjaya menawan 3 pemain Kelantan untuk berhijrah iaitu Mohd Nor Farhan, Indra Putra Mahayuddin dan Azizi Mat Rose.

Ni jersi pasukan Perak. Warna kuning adalah warna kedaulatan raja. Apa-apa pun, kita nantikan perlawanan bola sepak local yang dijangka lebih meriah musim ini.

19 comments:

sahromnasrudin said...

tunggu selangor..next week charity shield lawan kelantan..jom ke shah alam, abg nik

azzey said...

Mungkin baju baru, semangat pun akan jadi baru sama..:)

eiela said...

terengganu dengan kelantan memang sinonim dengan warna tuh. agaknya negeri sembilan warna apa ye.

Latest Entri :
Kerisauan Seorang Bapa

miss nina said...

penaja tidak boleh dilupa
lain-lain tu, nak re-branding, jersi lama kurang cun :)

The Sharkox said...

hijau kuning tahun ni kembali menggunakan jesi retro tahun 90-an..ada huruf V besar punya di dada..memang klassik

PinQib said...

saja nak perabiskan duit
heheh

PS|Seriously, I want to…|

Fairus Bin Mamat said...

PASUKAN MELAKA PAKAI BAJU APE TAHUN NI? :)

eelobor said...

standard la tu bro....bola pun macam berniaga gak. duit sana sini

AngahSayang2314 said...

mungkin...... nak nampak serlah dari pakaian kot??? entah la..

yangbaik said...

semoga jersi baru datang bersama semangat baru yang lebih kental...

nampaknya... sapa yang kaya sponsor ker pasukan bola atau peminat?

amry said...

jersi baru semangat baru..hohohhoo

Miecyber said...

Semuga pemain akan bersemangat selepas menerima jersi baru...

Hutang AS meningkat kepada RM43.76 trilion

faiz said...

aku setuju ni sume nak melariskan lg jualan...tapi kalo kita beli jersey yang old school seperti tahun 80an punye harga pon jd berkali-kali ganda

Hairil Rizal said...

Jersi baru - semangat baru pasukan
Jersi baru - orang beli. Orang beli duit masuk. Baru la masyukkk!

Pastu boleh la buat repair stadium ke, kasi repair padang ke...

Eyriqazz said...

mahu melariskan jualan jersey...people like new item..hik3..

Nazz@Purple said...

jersi baru..semangat baru

Zura said...

selangor pun dh tukar jersi jugak..tp still colour merah kuninglah..

Kaseh NazLieza said...

jersi baru semangat baru kot..eheheh

e.l.i.s.s.m.i.e said...

kalo tak, budget mesti kena potong :p tu psl every year ader jersy baru..rasanya lah kan :p