Pages

Saturday, January 8, 2011

Nak Buat Apa Cuti Hujung Minggu?

Sebut aja hujung minggu @weekend, memang ramai aja yang happy terutamanya mereka yang bekerja dan pelajar-pelajar yang tidak perlu menghadiri kuliah. Tapi persoalannya, apakah perkara yang perlu dilakukan semasa cuti hujung minggu?
  • Spend masa bersama-sama keluarga dengan aktiviti-aktiviti yang boleh mengeratkan hubungan. Tak kisahlah nak buat apa, i.e. berada di dalam rumah sambil-sambil bertanyakan apa yang telah dibuat dalam tempoh seminggu yang lepas, keluar bersiar-siar, menonton rancangan kegemaran dan macam-macam lagi le

  • Bagi yang single, maybe lebih suka keluar menonton wayang or bermain bowling bersama-sama kawan-kawan bagi "release tension"

  • Bagi sesetengah students, mereka lebih suka mengulangkaji pelajaran. Ada ke macam ni? Maklumlah yang jenis suka study or lepak bilik dan tidur or mengemas bilik or membasuh pakaian

  • Apa kata berada di depan komputer berblogging, chatting, berfacebook, bertwitter tapi jangan lebih-lebih pula kan tak sangka dari pagi sampai malam tak berganjak le pula
Actually banyak lagi yang boleh dibuat kan, apa kata pembaca-pembaca semua cerita apa yang boleh dilakukan.

15 comments:

velasrizal said...

benci ada kelas lak weken haha

Boloque said...

aku pilih nombor 4 tuh..he3..update jer manjang

Nadia arRumaisha said...

for me, hujung minggu untuk rehat-rehatkan badan dari penat bekerja weekdays....

Mknace said...

:):):) terbaeekkk!!!!

P A U L I N E said...

sya prefer stay kat bilik dan blogging jer.. =)

black_mel said...

nak berjalan2 tapi pt x masuk lagi..huhu..

so berblogging la dulu..;)

faiz said...

layan movie tanpa henti...hahahah

eelobor said...

nak ke mid valley....

ardinihumaira said...

heee.. dni layan tdo sebab ujan lebat

Lulu caldina said...

tido best..ngee

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

weekend? depends on the plan lah. tp better at home, lepaking with family. if not, rather going for great vacatin!:D

toyolkiut said...

TK xde cuti minggu..
stahun sekali je..
huhu..
hari2 keje..

PinQib said...

sewdih ar, esok da kena belajar

| Keyword: ROGOL|

azzey said...

Sharinginfoz; Saya lbh kpd no 1 & no 4......:)

amry said...

dulu sebeum berblog,weekend tgk tv atau jalan2.sekarang ni blog jer ler...huhuhu...