Pages

Sunday, January 9, 2011

Lirik Lagu Anak Nabi Kita: Tujuh Orang


Semalam Afiqah cakap dia belajar menyanyi di sekolah Agama. Then masa dia nyanyi tu, terdengar perkataan tujuh orang. Selepas itu carilah kat google dengan menggunakan keywords "lagu anak nabi tujuh orang".

Terjumpalah kat top entry tu bertajuk "Lagu Anak Nabi Kita" oleh az-zair. Nasib baik ada orang share mengenai lagu ni kat internet so senanglah sikit kan. So kat sini saya letak lirik lagu anak nabi kita:

Anak nabi kita
Ada tujuh orang
Tiga laki-laki
Empat perempuan
Kasim Abdullah Ibrahim Fatimah
Zainab Ummi Kalthum
Siti Rokiah

Ni kalau nak tengok youtube mengenai "Anak Nabi kita".

Selepas tu ada juga google mengenai soalan tentang Nabi Muhammad SAW. So apa yang saya nak cakap ialah banyak benda yang kita boleh peroleh from internet. So search le dengan hikmah.

13 comments:

penyisir rambut said...

hikk...
lagu ni sgt bgus taw....
saya still igt smpai skunk...
ade jgk lagu name2 malaikat....
tapi da lupe da....

eelobor said...

dulu2 suka dengar anak2 saudara dok nyanyi lagu2 nih, siap kawan sendiri pun dah hafal dia punya lirik. sekurang2nya kawan sendiri pun dah ingat nama anak2 nabi daripada dok hafal nama2 artis dan pemain bola serta pengurus pasukan itu-ini jer kan?

velasrizal said...

pendeknye lagu ni,, senang hafal

ardinihumaira said...

masa interview jadi gikgu dulu dni kena nyanyi lagu ni. heeee

Mknace said...

:):):) terbaeekkk!!!!

Azam Shah said...

hik. mesti comel :P

anyss said...

Salam,
Waaaaaa teringat semula lagu-lagu masa nyanyi dolo-dolo ya...rupanya lagu tu dinyanyikan bergenerasi dah...bagus! bagus!

masa jawab exam tentang haji (SPM), saya terpaksa bernasyid dalam dewan peperiksaan untuk ingat semula langkah demi langkah buat haji tu...guru pengawas tersengih-sengih tengok saya hu hu hu kan bagus hafal lagu yang bermanfaat ;)

Jom join;
Kontes Cerita Paling Lawak sedunia

Kasim Ahmad said...

lagu nie gua suke nyanyi masa kecik2.. dah besar pon suka jugak.. :)

iza said...

Salam...

Teringat masa tadika dulu2,
lagu ni la yg selalu di nyanyikan....

relevan said...

Sememangnya sedari kecil anak anak elok menghafal..

azzey said...

Sharinginfoz: Internet sumenye ada. yg penting bijak dan berhikmah dlm menggunakannya...

PinQib said...

smua budak patot taw lagu ni
skarang jarang

><
| Gelagat Anti INDIA|

icee-yah said...

icee sampai sekarang nyanyi lagu2 ..kdg2 tetibe je terkeluar..:)