Pages

Saturday, January 1, 2011

Ranking Bola Sepak Malaysia FIFA@Dunia Terbaru 144 out of 203

Mengikut FIFA, ranking bola sepak bagi pasukan Malaysia terbaru adalah nombor 144 pada bulan Disember iaitu naik 6 anak tangga. Anyway, ranking ini adalah sehingga 15 Disember 2010 so ianya tidak mengambil kira Malaysia menjadi juara Piala Suzuki AFF 2010 baru-baru ini. Next update ialah dalam pertengahan bulan Januari 2011.

Lain-lain negara adalah:
  • Indonesia (127)

  • Vietnam (137)

  • Singapura (140)

  • Hong Kong (146)
Nota: Rekod terbaik Malaysia adalah pada Ogos 1993 (75) dan terburuk pada April 2008 (170). Rasanya kalau Malaysia terus perform, tak mustahil dapat below 100.

Bagi top ranking dalam dunia adalah:
  1. Sepanyol
  2. Belanda
  3. Jerman
  4. Brazil
  5. Argentina
  6. England
  7. Uruguay
  8. Portugal
  9. Egypt
  10. Crotia

19 comments:

nur said...

oh.. tak ambil kira yg AFF haritu.. mesti akan lagi atas dari Indon n s'pore la kan
Selamat Tahun Baru dari ALL IN ONE

Boloque said...

boleh tahan gak Malaysia nih..semoga 2011 menjadi era kebangkitan bola sepak tanahair..

MéuzAngelo™ XXIII said...

lps ni malaysia kene la rajin2 buat frenly dgn negara luar..

main dgn team africa.. baru rasa sikit mcm mne main bola sebenar dgn dunia..

fromjarn said...

yeah..sma2 doakan..

man yusoef said...

so aku rasa lepas juara AFF ni..ranking Malaysia mesti naik...mybe atasi Indon...haha..tapi Spain tetap no 1...hehehe

yusof sadjirin said...

klu dpt ranking bawah 100 pun kira ok la..hahhaa

relevan said...

info bagus..

optionshift3 said...

tingkatkan permainan Ranking akan berubah apabila kita perform...jom la kita sokong apa yang patut

sahromnasrudin said...

Thailang brp???

ken said...

brazil sudah drop.. haha.. :)

saya_arief said...

teros maju malaysia..
:D

Eyriqazz said...

yey,lepasni mesti naik ranking....yiezaa...Spain masih 1st...

zuar said...

tahniah malaysia..semoga tahun 2011 ni tahun yang lebih berjaya untuk malaysia tanah tumpah darahku^_^

Faaein Himura said...

smoga malaysia berjaya masuk top ten.. =]

LiNda said...

Kegembiraan menang piala suzuki aritu tak habis lagi .. bersemangat beb !

Tahniah malaysia ..

eelobor said...

takde benda yang mustahil bro....

miss nina said...

last time kita di tangga 160++, kira oklah ada penurunan angka, pencapaian naik.

good luck to msian team! perancis tak masuk top 10..huhu

ritz said...

ranking penting utk menentukan kita group dlm sesuatu kelayakan...cth nyer dlm kelayakan world cup kita slalu kantoi krn ader 2 gergasi asia dlm kumpulan sama...

ritz said...

kkkk