Pages

Wednesday, January 5, 2011

Harga Minyak @Petrol RON97 Naik Lagi 10 Sen Seliter to RM2.40 (5 Januari 2011)

Memang betul harga minyak @petrol RON97 naik lagi 10 sen seliter kepada RM2.40 berkuatkuasa hari ini, 5 Januari 2011. Ianya kenaikan pertama bagi tahun 2011. Mengikut The Star, minyak tanah (kerosine) juga naik 10 sen kepada RM2.50 satu liter manakala petrol RON95 kekal pada harga RM1.90 seliter.

By the way, kali terakhir kenaikan RON97 adalah pada 1 Disember 2011 iaitu 15 sen kepada RM2.30 seliter.

Jom kita tengok apa kata bloggers mengenai kenaikan minayk @petrol ini:
  • JMR: minyak naik: terima kasih kerajaan: RON97 naik 10 sen: terima kasih kerajaan

  • akudansesuatuz: harga semasa @terkini RON97 5 Januari 2011: RM2.40 seliter, naik 10 sen

  • ellen: harga petrol RON97 akan naik 10 sen bermula hari ini

  • pahit manis: harga petrol RON 97 naiok 10 sen kepada RM2.40 seliter mulai 5.1.11

22 comments:

AMMAR YASIR said...

Aduh... naik lagi... terima kasih kerajaan kerana menaikkan harga petro... jasa baikmu dikenang

relevan said...

Sudah di jangka!

ejaMaria said...

hmmm... mmg tak mampu nak guna ron97... :(

kak ina kl (1) said...

tak tau nak kata apa dah...yang susah bertambah susah yang kaya bertambah kaya..walaupun gaji beribu riban tapi tak boleh nak menyimpan

eelobor said...

sikit pun tak terkejut..... kannnn?

Miecyber said...

Rakyat Diseksakan, Kerajaan Gembira..


Presiden Mahmoud Ahmedinejad lelong kereta peribadi demi rakyat

Fairus Bin Mamat said...

Kalau tak mampu guna RON95 je.. Kereta masih boleh bergerak lagi..

lydzar said...

up..up and away!!

Alimaz-Kembara Terasing said...

lepas ni pakat naik basikal pi kerja

amirah said...

sprti yg 'dijanjikan' kan bro nik?naik naik tak turun turun..ishh

rasp said...

nak buat camne...terpaksa terima je ler...

akuanakpahang said...

Makin tersepit dgn kenaikan barangan yang lain :(

Lagenda said...

apa kata kita plak yg naik minyak..

e.l.i.s.s.m.i.e said...

sabar ajer la..terima kasih kak ros :p

Anna Da Lady said...

hanya mampu 'tersenyum' dengan kenaikan sebegini..we as a user and citizen tak dapat nak control benda2 sebegini..what we can do is, identify what's our need, kehendak, keperluan n match it with our income...ada orang kata RON97 ni sebenarnya lebih jimat dari ROn95..lambat habis..betul ke?

JAI said...

Bro Off topix - bagi email address lu bro..gua nak bagi lu header baek punya F.O.C..tapi ada selit design by teratakarmo..nak promo bisness buat header..hehe..kalau berminat lu letaklah kat header baru tuh..tak berminat lu abaikan ek..delete wehh entri nie

Eyriqazz said...

Naik lagi?setuju dengan kata kak Ina...negara kaya,rakyat dimiskinkan...

faiz said...

nasib aku tak pakai kete..bapak aku pulak guna ron 97..orang bawak kereta besar kot akan mendapat kesan banyak..

black_mel said...

ada kemungkinan ker naik sampai rm3?tunggu ron 95 lak nak naik ni...rakyat didahulukan...thnx gov..

the bert said...

seb baek 95 x naek skali..

miss nina said...

cantik header baru ni :)

erk..baca paper tadi, huh naik lagi la!

SURIA AMANDA said...

Petrol yang naik minyak masak yang kena sorok..sapa ada minyak masak lebih?