Pages

Wednesday, January 20, 2010

Dah Cancel Kad Kredit

Tadi baru aja call customer service of satu bank ni.... So officially, dah cancel satu kad kredit... so ada satu lagi my credit card.... Rasanya satu cukuplah, just in case kan.......

Senang aja procedure, masa call dia tanya beberapa soalan just for verification... then cakap intention nak cancel..... so dia checked cakap no balance, then diaorang block dan suruh destroy the card... senang kan...

So tak payah le tulis surat ke or pi kat bank tu..... Hmmmm, anyway I requested for the release letter to confirm that the card had been terminated.......

15 comments:

ezzati said...

hehe..Bravo..sy pun dah tinggal 1 kad kedit..tak larat wooo..byk utang..

IyouweBlog.com said...

haha...cut cut cut,
gune debit kad je....
nanged u. nang this and Stop using Internet Explorer now!!!

TiTin said...

hehe..sy mmg ada satu kad kredit je..n mmg tak terbyr hutang2 nye..tak mola nk tambh hutang2 lg niii...tkt, tak sempt nk byr je.. :)

Mimy Hamid said...

oo gitu je ..just call..tq

Kaseh NazLieza said...

sye satu pon tarak...xmo la bhutang2 ni...byr cash lg besh...sng nk atur belanjawan...

kojah said...

sy gak xda credit card...huhu

FaTiN said...

saya belum ada credit card juga. encik apakah rasanya memiliki credit card?=p

MOHD. ADHA MOHD. ZAIN said...

bagus2
guna kad kredit untuk kecemasan je
nak shopping, better guna cash atau debit card
debit card lagi bagus
kalau yang RHB, dapat 0.5% cash rebate lagi
lagi banyak shopping, lagi byk dpt cash rebate
hehe

kulop ludin said...

ingat nak kensel aritu..
tapi bank naik lak kredit limit sampai 21k..
haih.. udah jadi dua niat!!

nanti nak try gunting gak.. tapi nak mula tang bucu..
gunting ckit wat reminder!

Mybabah said...

Salam SI. Dapatkan pengesahan bercetak daripada bank yang kad anda telah dibatalkan. Bukti rakaman telefon hanya berpihak kepada bank. Ramai yang menanggung tunggakan yuran kerana menyangka kad mereka telah dilupuskan. Ambillah masa ke tempat pengeluar kad atau singgah di LINK Bank Negara untuk mendapatkan penyata CCRIS. Wallahualam.

Eyriqazz said...

bagus..potong,potong,potong..cam iklan wimax pula

Sharinginfoz said...

ezzati: sama le kita....

iyouweblog: memang betul.. jangan tak cut...

titin: cuba kurangkan...

mimy: macam gitu aja.. sesetengah bank masa nak dapat senang aja.. masa nak cancel, susah semacam...

kaseh: sangat bagus tu...

kojah: sangat le baik...

fatin: rasanya, hmmm entahlah seronok actually bila bayar... tapi actually hutang....

adha: yes, that the word i am looking for, kecemasan.. yalah kebanyakkan hotel nak deposit guna card kan...

ludin: biasalah taktik bank kan....

mybabah: thanks.. memang info sangat berguna, especially ngan CCRIS kat bank negara.... boleh tahu hutang apa yang kita ada ngan bank dan berapa balance dan banyak info lagi...

eyriqazz: he he he, potong jangan tak potong.. kan govt suruh smart spending....

Si budak Aboi said...

slmt RM 50 tue!

Mahira Morrison said...

saya vote kad debit..=D takde utang, tapi boleh guna cam credit card.. me and my debit card tak buleh dipisahkan lagi..haha

Sharinginfoz said...

aboi: selamat RM50 dan selamat future hutang...

mahira: betul tu...