Pages

Thursday, January 28, 2010

Hari Tak Berbelanja.. Boleh Ke?????


Hmmm, agak-agaknya boleh ke satu hari kita tak berbelanja langsung..... Tujuannya ialah untuk mengelakkan kita berbelanja.. maybe satu hari setiap bulan kita tak belanja langsung...... Bawalah bekal ke office ataupun kat universiti anda......

Ini juga untuk menanam sikap untuk berjimat cermat dan mengalakkan kita untuk menyimpan... Kalau tak boleh juga, apa kata kalau tiap2 weekend anda selalu keluar tengok movie ke, makan2 ke... lepak2 ke.... ambil satu weekend dalam sebulan dok aja kat hostel or kat rumah tengok tv pas tu bacalah apa-apa yang patut.......

12 comments:

qimie said...

nice blog.. nanged!!!

Suliana said...

pernah try tak belanja..tapi qada' hari lain la..hehe..good info & will try to focus on this.

Kaseh NazLieza said...

pernah...n selalu sye xkuarkn duit dlm sehari...dh biasa di didik sntiasa jimat cermat dlm keluarga...=)

ezzati said...

memang mencabar bagi sy yang xleh dok diam ni..hehe

Adya A. said...

boleh bagi saya....

♥S@R@♥ said...

macam boleh tp jarang2.. bagus gak kalau buat camni..

~ ReD ~ said...

boleh jer..sy pun bukan jenis nak belanja2 sgt...

onniey84 said...

cadangan yg bagus........
tkleh tiap2 hari amalkan sminggu sekali dlu bawak bekal..leh berjimat kan,,,
hiksss

ery said...

hari ni kerja kat umah..
xnak kluar duit walaupun sekupang...
perabih duit mak jer...

+akufobia+ said...

puasaa.dapat gak pahalaa.

DeeDee said...

selalu jugak buat.. bwk mknn dr umah.. :)

Sharinginfoz said...

qimie: thankis.. datang lagi..

suliana: alamak qada hari lain..... hmmm tak boleh tu....

kaseh: baguslah tu...

ezzati: cubalah sekali dalam setahun ke... buat permulaan..

adya: pas tu awak bagi kat saya pulak...

sara: memang bagus.....

red: baguslah kalau macam tu....

onniey84: janganlah buat tiap2 hari kan ekonomi negara tak berkembang pulak...

ery: ooppss perabih duit mak pun tak boleh..

akufobia: memang betul... satu idea yang sangat bagus...

deedee: memang patut dicontohi....