Pages

Monday, January 11, 2010

Jom Terminate Kad Kredit

Semua dah tahu kan mulai 1 Januari 2010, pemegang kad kredit yang sedia ada, akan dikenakan cukai Kerajaan sebanyak RM50 dan perlu dibayar pada setiap ulang tahun kad tersebut.......

Frankly speaking, memang I seldom use the card and just have it for emergency... Since, sekarang ada 2 kad kredit rasanya ingin terminate satu.. Buat apa nak pegang 2 kad lagipun jarang2 guna..... Memang le RM50 aja untuk satu kad tapi kalau tak ada ok kot.........

11 comments:

Amirul Faiz Abd. Razak said...

alamak.. aku baru jer dapat kad kredit minggu lepas..

|| NaFiRaa || said...

ai x de kad kredit... kad atm ngan mykad jer ade.. kekekeke:)

Eyriqazz said...

aku dah tinggal satu kad..yey...

P/s :For me,kredit kad membawa lebih byk keburukan dari kebaikan...

Great Teacher Onizuka

sisdee said...

nsb tak dak kat kredit...takut tak terlayan jek klu dah pgang..huhuhu

JMR said...

guna je debit kad..lagi terkawal expenses:-)

Mimy Hamid said...

cc leh guna emergency tapi leh jadi terlajak

eelobor said...

nasib baik gaji aku kecik jer, x layak pn nk dptkan apa² jenis kad kredit

Mahira Morrison said...

serik oh serik dengan credit card..hehe..debit card is wayyy better..ive link ur blog..do link mine..thanks!

Sharinginfoz said...

amirul: guna ngan berhemah...

nafira: kad atm boleh guna juga untuk beli barang

eyriqazz: bijak2....

sisdee: bagus....

JMR: make sure dalam kad ada nilai...

mimy: kawal betul2....

eelobor: bagus....

mahira: memang betul...

honeylanz said...

ada 1 card..supplementary card mr.hubby aja..tp syg tu rm50..

Sharinginfoz said...

honeylanz: hmmmm tak apalah.... yang penting berhemah kan...