Pages

Friday, January 15, 2010

Jom Berpidato di UKM

UKM akan memulakan sudut untuk berpidato dikhaskan kepada pelajar mereka selepas 34 tahun lalu ianya diharamkan di bawah Akta Universiti dan Kolej Universiti (AUKU).,......

Saya berpendapat ianya sangat bagus bagi membolehkan pelajar2 mengasah bakat mereka.. Ini sangat penting apabila mereka mula bekerja dan perlu mengeluarkan pendapat..... Kita tahu ramai staff yang mempunyai ilmu, pengetahuan ataupun idea yang bernas tetapi menghadapi masalah untuk menyuarakan pendapat mereka dan defence its idea kalau ada yang attack......

So selepas ini, universiti mana pula akan memperkenalkan "speakers' corner?????

8 comments:

Mr Kamikaze said...

Iyelah..berpidato nie bgus..sepatutnya semua universiti mesti membuat program ini..

ezzati said...

bgslaa kan ada mcm ni..

Solehah said...

btl3...sangat sokong..sy dah alaminya..huhu

Mybabah said...

Salam Sharinginfo. Saya sangat-sangat bersetuju dengan aktitivi percambahan minda seperti ini. Anak-anak atau golongan muda Melayu (baca juga: Islam) perlu diasah bakat mereka untuk menjadi pemidato yang baik.

Eyriqazz said...

aku dulu pernah jadi pemidato sekolah..hahaha..nak tergelak rasa...adakah ini tidak benar, wahai pihak kerajaaannnnnnnnnnnnnnnnnnnn.........

Ada Apa Dengan Hanis Zalikha

JMR said...

gud idea..leh asah bakat student..so time masok meeting kt ofiz, takde la just dengar je..

mamai said...

bagus tu harap lepas nie ramai la lahir ahli politik yang banyak bercakap dari bekerja

Sharinginfoz said...

kamikaze: betul sesangat...

ezzati: memang bagus kan...

solehah: good to hear that...

mybabah: thanks for ur view....

eyriqazz: wow tak sangka mesti terrorist ni...

jmr: itu yang sepatutnya.... jangan gossip aja....

mamai: he he he ahli politik....