Pages

Friday, January 22, 2010

Syarikat Guna Artis Untuk Lariskan Jualan


Memang syarikat-syarikat banyak menggunakan artis untuk melariskan produk mereka...... terbaru ialah Garnier menggunakan pelakon, Fahrin sebagai duta produk mereka.....

Entahlah bagi lelaki di luar sana, sama ada mereka akan beli ke tak produk tersebut... I am not that sure.... Rasanya tak kot.... Sorry ladies kat luar, rasanya pompuan lagi tertarik apabila syarikat kosmetik menggunakan wanita jelita untuk membuatkan mereka membeli produk tersebut tapi bagi lelaki rasanya kemungkinan besar tak tertarik.....

Memang situasi ini kerap berlaku di mana-mana negara yang sering menggunakan wanita-wanita cantik untuk membuatkan anda tertarik dengan produk mereka...... Cuba tanya artis2 tersebut, benar2 ke mereka menggunakan produk tersebut atau sekadar untuk menambahkan pendapatkan mereka....

10 comments:

blueCITY said...

normal la tuh
sebab org ramai suka tiru artis
artis jadi idola
cam tu la jadinya
hhuuu

Kaseh NazLieza said...

garnier for men...tu sbb dye guna lelaki kot...yg perempuan fasha sanda kan...uhuuu..

FaTiN said...

kalo company tu guna artis yg meletops, baru kita sedar akan kewujudan produk yg baru kuar tu. ni macam strategi company tu la. sama ada org tertarik @ tidak, tu atas pandangan individu, tp for sure kita akan realised the existance of that particular product di pasaran

p/s : sorry kalo terlebey komen ye tuan=p

JMR said...

tp aku rasa artis tu pon tak guna sgt kot..lain la kalo produk tu btol2 bgus..kadg2 bgos tu hanya di mulut shj..dr fahrin, bek aku guna yg aaron aziz nyer g, loreal..lg best..hehehe

cj'alhafiz said...

hahaha.....biasa lah strategi pemasaran tuh. kalau korang yang punya syarikat pun mesti wat gak...

ezzati said...

strategy biznez..rasanya agak berkesan..mcm garnier tu pkai fasha time mmg fasha glamer..mmg berjaya kot..n utk product lelaki ni pn..rasanye mmg berkesan kot..sbb tak byk org iklan product lelaki..zmn skarg ni rmai laki dh pandai guna product kecantikan tau :)

lieya orange M.I. said...

agak2la nak guna model pun...kalau yg kurus2, pg amik artis yg kita mmg tahu dia kurus, hampeh tulll=p

mamai said...

mereka di bayar guna atau tidak bukan soalnya

eYra said...

tak semua ladies akan tertarik bila model yang diorang pertaruhkan untuk sesuatu prodek...tapi atas pilihan masing2 nak percaya produk yang dikeluarkan itu or tak

Sharinginfoz said...

bluecity: memang normal sangat kan...

kaseh: tapi tak sure men memang particular sangat ke jika dibandingkan ngan pompuan...

fatin: memang betul sangat kalau tak maybe tak tahu kan...

jmr: memang saya rasa artis tak guna pun..

cj: he he he pemasaran kan...

ezzati: rasanya kurang berkesan kot.. entahlah..

lieya: itu semestinya...

mamai: janji masuk kan..

eyra: hmm, tapi kebanyakan...