Pages

Sunday, January 31, 2010

Hati-Hati Guna Debit Card

Semalam pi makan kat Johnny's Restaurant....... Hmmmm pas tu biasalah pi bayarlah guna debit card....... so balik rumah check le maybank2u....... Aik.... Apasal pulak si Johnny ni charge dua kali pulak...... Hmmmm, ini tak boleh jadi ni.....

So terus call Maybank's customer service at 03-7844 3696..... So cakap ngan customer service then diaorang cakap akan dibayar balik (refund).... Kalau tak dapat dalam masa 16 hari, call customer service balik....

Memanglah apa-apa benda yang guna mesin ke, komputer ke subject tu kesilapan manusia.... Kalau guna cash pun kekadang terkurang or terlebih change... Anyway, apa yang penting tindakan kita.. Macam yang ni, sebagai customer, kena make sure setiap transaction, check dahulu ngan internet banking, pas tu kalau berbeza, call customer service dan jangan lupa ambil nama dia dan catit bila kita bercakap.. So senanglah nanti.....

7 comments:

cik SaraH said...

thanx for the info~ lepas neh kne hati2~ ;)

Mus said...

memang tak jujur si penjual tu!!

Bo the Nerd said...

Aku pernah hilang RM 600 dari acct Maybank sebab guna Debit Card Maybank. Debit card tu tercicir (salah aku) tapi ada org amik swipe utk beli barang baby (info dari Maybank). Ingatkan purchases kena authorise dengan signature or key in PIN, tapi rupanya2 safety feature dia lemah.
Terus tukar balik ATM card lama. Debit card tak bagus.

Sendra said...

uishhh..ye ke boleh jadi camni??betula ke security debit card tak bagus Bo??bahaya ni.

org yang beli brg bayi guna duit kau tu,tgoklah anak dia camane nanti kan??

pasal pekerka johnny's tu,dia sengaja ke apa jadi kan 2 kali tu??mmg pasni kalau guna debit card kena cek balik kan bila balik umah..ingat makin guna debit card makin mudah lah kerja..haihh.

nway,thanks,nice entry.

JMR said...

btol2..ni la bru pengguna bijak..

Naz said...

camni memang kena double check setiap transaction yg kita wat sbb takut double entry (sengaja atau pun tidak).

thanks for sharing, dengan ini kita akan lebih berhati2.

Sharinginfoz said...

cik sarah: yalah kena hati2 ya...

mus: rasanyaa dia tersilap sebab masuk mula2 tak kuar statement tu..

bo the nerd: thansk for sharing.....

sendra: hmm patutnya check betul2 signature tu sebelum lepaskan orang tu...

jmr: try to be one...

naz: memang betul.. double and triple check...