Pages

Saturday, January 9, 2010

Perlukah Astro????

Perlukah anda melanggan Astro?????? Jawapannya kalau anda rasa ianya berbaloi apa lagi langgan le.. Kalau rasa tak berbaloi tak payah le.......

Memang apa-apa media ataupun teknologi ni kalau kita guna sebaik dengan mungkin memang memberi faedah tetapi kalau ianya membuatkan kita lalai.. Hmmmmmm faham-faham ajalah.....

PROS

Orang yang cakap patut, boleh lihat dari sudut, encourage anak anda untuk cakap dalam English yalah citer cartoon.. Tapi kalau tengok lama2 mesti malas nak buat kerja sekolah, pas tu budak jadi addicted...... News channel pun ok juga, macam bloomberg, CNN, BBC, Al-Jazeera dan macam2 lagi..... Takkan nak tengok hiburan aja.......

Boleh merapatkan hubungan keluarga, yalah tengok Astro Ria bersama-sama keluarga so ok apa.....

CONS

Kalau yang tak suka, diaorang akan cakap membazir duit aja..... Yalah berapa lama sangat nak tengok, tak ada masa.. Pas tu pulak kalau movies channels tu asyik tayang cerita sama aja.... Bosanlah.... Pas tu pulak kualiti rancangan tu memang teruk.. Satu lagi, kalau hujan memang tak boleh nak tengok.....

KESIMPULAN

Kesimpulannya, benda ni ada pros and cons, terpulanglah kepada kebijaksanaan anda untuk menilai yang mana ok dan yang mana tak ok.... Kan kat sini dah besar2 semua......

16 comments:

Eldy said...

18 Jam sehari untuk online.. xde masa mau layan Tv ^^ haha ~

sisdee said...

yup ada pros n cons...

saya kat umah tak de astro..sbb mmg tak nak masuk hehehehe..kat johor nie..dpt channel spore..mcm2 ada kartun le..movie le..semua the latest..
ada tu pun anak nk buat homework leka apa lagi ada astro..confirm tekak saya sakit jek jerit hehehehehe...

psl english for kids..dorg tgk dvd yg membina pun leh improve english dorg..:)

tu pndpt saya le :D

|| NaFiRaa || said...

belom terbuka hati lagi nak langgan astro coz.. cenel free skrg nih pon x sempat nak tgk semua citer best2.. kalo cenel free dh x de citer best baru langgan.. boleh?? eheh!!:)

naz said...

citarasa berbeza

zella said...

boring psl astro ni
suka ulang cite byk2 kali..

Mybabah said...

Salam. Babah sambil "online: sambil tengok Astro. Babah minat saluran AXN. Cerita-ceritanya tidak ada dalam saluran percuma. Anak-anak pula suka cerita kartun. Tetapi kena pantau. Bagi babah, tepuk dada tanya selera. Duit yang membayar adalah duit kita, jika rasa membazir hentikan melanggan Astro. Dulu Astro tak ada, tak ada pula yang "terencat"...

Naz said...

as for me, dulu i langgan.. tapi now i stop..

reasons being:
1. movie channels asyik dok tanya citer sama jer
2. I no longer like sitting down in front of the tv (sbb lagi prefer online.. hehe)
3. kat umah pun xde sapa nak tgk.. so cam bazir jer kan!

anyway, kalau dah rasa2 boring online nanti (when the time comes... tatau biler la kan!) maybe sambung ler balik.. hehehe...

joegrimjow said...

sini xde astro idop je
;-)

z4mr said...

trus terang cakap sy suka astro sebab ade discovery n national geographic. jd xde masalah astro ulang siaran bagi sy sbab sy tonton siaran ilmiah. kan ke lagi baik kalo tengok banyak kali :)

Sharinginfoz said...

eldy: wow, memang terror ni.....

sisdee: oklah kat johor banyak siaran percuma....

nafira: kadang2 terfikir.. hmmmm sempat ke nak tengok kan....

naz: memang betul...

zella: itu yang tak best tu....

mybabah: saya suka gak AXN.... memang best

naz: yalah selalu ulang kan....

joe: memang betul.. hidup tetap hidup...

z4mr: tak sangka ada org yang suka sangat ngan discovery....

Aj said...

pasnglah parabola, banyak kelebihannya berbanding astro.. hahahahaha

Solehah said...

haah..ada pros n cons..kita kena bijak la memilih rancangan..cam national geog tu ok what..bnyk lagi rancangan yg bagus..kt kena bijak memilih.

[z@ck] said...

ikut kemampuan masing-masing..
setengah tu beli byk channel sampai tak tertengok..
buat rugi je..

Thirah B.D. said...

Sekarang ni astro asyik tayang movie yang ntah hape-hape. saluran wajib pun memang tak ada rancangan menarik. kadang-kadang rasa buang karan je pasang astro. aduhai..

Sharinginfoz said...

aj: alamak parabola, besar tu.....

solehah: memang tepat sekali....

zack: timbang2 kan le....

thirah: hmmm harap2 kualiti kena perbaiki kan..

Mimy Hamid said...

pasang astro pun pakej basic je..tu pun sebab nak coverage baik...pakai basic pn tak tertengok :-))