Pages

Friday, January 15, 2010

Jom KWSP Online Pulak.... (Semak Penyata KWSP)

Bagi yang mempunyai akaun dengan KWSP, apa kata anda biasakan diri dengan perkhidmatan online dengan melayari website KWSP.....

Anda boleh tengok berapa banyak simpanan anda dengan KWSP..... Yalah boleh print statement so tak perlulah nak pi ke pejabat KWSP untuk tahu jumlah wang yang anda ada sama ada jumpa kat kaunter atau melalui Kiosk KWSP.....

Anda juga boleh check status pengeluaran anda.. Yalah untuk beli rumah ke, untuk masuk dalam amanah saham ke, pelajaran ke atau apa-apa yang dibenarkan le.....

9 comments:

..nOj.. said...

hehehe dh ade akaun since 3-4 taun lepas rasenye... mmg senang sgt, bleh la tau majikan mencarum ke x... kalau x masuk, serang terus... huhu

TiTin said...

thanks for sharing this..

|| NaFiRaa || said...

sudah ade!!! mmg senang ade on9 kwsp nih.. tapi kena hati2 kan.. takut password terlepas ke lain..

ezzati said...

nak kena amik pin no kan..slalu lupa nk amik..huhu

Eyriqazz said...

cun sistem ni,tapi selalu je disconnect..tension toll..

Ada Apa Dengan Hanis Zalikha

honeylanz said...

dah start guna kwsp online 3 thn lps ;)
senang nk check statement kan

Kaseh NazLieza said...

heheheh..btol2 memudahkan kan...

kawie2020 said...

yup.. byk kemudahan skrg ni... so kita plak mestilah tahu menggunakan kemudahan camni kan...

thanx for sharing...:)

Sharinginfoz said...

noj: bagus kan....

titin: u are almost welcome....

nafira: memang betul....

ezzati: he he he itu yang malas kan..

eyriqazz: ya ada juga hadapi masalah tu.. harap dapat improve le...

honeylanz: bagus.....

kaseh: itu yang kita nak kan...

kawie2020: sharing is power....... gunakan kemudahan yang ada dengan sebaiknya...