Pages

Thursday, January 7, 2010

Aku Kaya....

Bukak aja e-mail dapat message ni.... Hmm tak sangka ya aku akan dapat GBP1 million.. He he he... Bukan RM atau Rupiah....

Apa le mengarut sangat ni..... ni scam le ni.. Nak mintak nama le, alamat, nombor telefon dan lain..... Apasal tak mintak nombor kad kredit, nombor pin ataupun 4 digit nombor terakhir....

Anyway just nak ingat mengingati.. Jauhilah dan jangan sekali-kali beri details.... delete aja.....

12 comments:

IyouweBlog.com said...

haha, saya selalu dpt spam macam ni....
nanged u! nang this to read about horse ride in busy road

mfbz78 said...

kebanyakkan email yang diterima seperti itu adalah SPAM dan bertujuan untuk mencuri identiti dan maklumat pengguna. Kalau boleh elakkan lah... semua itu adalah penipuan semata-mata

--------------------------------------
http://wang1juta.blogspot.com

Mybabah said...

Salam. Itu scam yang jelas dan senang dikesan. Tahukah anda apa dia "phising" dan "pharming". Tunggu huraian mengenainya di blog saya. Terima kasih.

Amirul Faiz Abd. Razak said...

Haha.. saya pun selalu dapat email-email macam ni.. Menggugat rasional orang yang terdesak seperti saya. : D

Faizal Azelan said...

Phewwiit! Aku juga kaya kalau begini la caranya...kalau nk bagi..bagi jer la..yer idok? kalau x der mender nie, tak meriah plak inbox..ahahahha....

cikTi said...

mmg pon,.
yg mrepek2 mcm ni jgn dilayan,.
sng2 btol dia nk bagi duit,.
uhu,.

icee-yah said...

tak suke dapt emel macamni..huuh

F I T said...

SPAM gini tiap2 ari ada...ni tak lain tak bukan geng nigeria a..tgk a semua email dia..mesti ada alamat nigeria..skang ni patut boikot je negara nigeria tu..huh

sisdee said...

huh..selalu dpt email camtu..mati2 ingat betul hahahahahh..kayo mak!!!

Sharinginfoz said...

iyou: hmm, ni i baru first time... nang urs.....

mfb278: yalah abaikan.....visited ur blog and clicked milo and digi....

mybabah: thanks, looking forward for ur article...

amirul: apa-apa pun fikir secara rational...

faizal: memang kaya kan.....

cikti: hmmmm manalah org nak bagi....

icee-yah: tak suka tak suka....

FIT: hmmmm apa-apa pun, buang masa kita aja ya....

sisdee: he he he mati2 kan....

Kaseh NazLieza said...

mmg slu dpt emel cmni..pnh hmpir tpedaya..mujur fkr pnjg..

Sharinginfoz said...

kaseh: yalah jangan terpedaya...