Pages

Thursday, January 21, 2010

Berwaspada dengan Agen.....

Mengikut Harian Metro edisi online, orang ramai perlu berhati-hati dengan agen yang mengaku bahawa mereka adalah wakil daripada Agrobank untuk menguruskan pinjaman........

Yang peliknya, ada pelanggan yang claimed that mereka dikehendaki untuk membayar sehingga RM250 untuk borang permohonan dan yuran pemprosesan....

Apa yang kita boleh ambil daripada kejadian ini ialah, tak kisahlah untuk bank ke, pohon pengeluaran KWSP ke, atau apa-apa benda..... Check dahulu dengan syarikat / bank / organisasi tersebut mengenai procedure..... Jangan mudah tertipu dengan orang macam ni.. Mereka hanya ingin mengambil kesempatan.....

7 comments:

dizzydude said...

Kenapalah senang sangat percaya ngan benda² macam ni,fikir panjang lah sebelum buat benda² yang melibatkan wang ringgit..bila dah susah dan rasa kena tipu mula laa nak masuk paper laa,itu laa,cuba buat sesuatu tu fikir..dah banyak kes tipu pon masih lagi nak percaya..ishh tak paham laa aku..biarlaa ikut prosedur tu lambat sikit pon tak pe,janji duit selamat tak kena tipu..

cikTi said...

kesimpulannya.,

ati2.,
jgn mudah tertipu,.
jgn jadi dungu,'
siasat atau ambik tahu dulu

Si budak Aboi said...

duit puyer psl sanggup jadi ejen haram kan!

zh-ena said...

klu nak pinjam ngan bank mesti blh pikir secara logik kan..mesti la kena pergi bank kan..

Solehah said...

oo..tq..

mamai said...

yangs ering jadi mangsa adalah melayu kerana melayu yang suka berhutang

Sharinginfoz said...

dizzydude: hmm, entahlah kan, memang sesetengah orang mudah percaya....

cikti: betul2.. jangan mudah ditipu...

aboi: org sekarang tak pikir panjang, janji dapat duit...

zh-ena: yalah sepatutnya macam tu le....

solehah: u are welcome...

mamai: hmmmm seronok kan berhutang????