Pages

Sunday, January 24, 2010

Tak Dapat Kerja.. Jom Join Fstep

So apa kata kalau yang dah grad taapi tak dapat kerja lagi, sama-sama apply untuk join Fstep.... Apa itu Fstep??????? Ianya adalah Financial Sector Talent Enrichment Programme (FSTEP).... Ianya adalah bekerjasama dengan Bank Negara Malaysia.....

Objektif FSTEP adalah untuk melahirkan 1,000 professional di dalam industri kewangan untuk menghadapi ketidakcukupan talent di dalam industri ini.....

Kelayakan

Anda hendaklah warganegara Malaysia yang berumur 30 tahun ke bawah, mempunyai kebolehan di dalam bahasa Inggeris dan yang penting CGPA anda adalah 3.25 ke atas......

Imbuhan

Setelah anda diterima masuk, anda akan menerima elaun sebanyak RM2,200 sebulan, perlindungan insurans dan kesihatan yang asas dan pendedahan dan training di dalam industri kewangan........

Tempohnya adalah 11 bulan meliputi 6 bulan latihan di dalam kelas dan 5 bulan intership dengan institusi kewangan......

Apa lagi mohonlah sekarang, tarikh tutup adalah sebelum 10 Februari 2010...... Untuk maklumat lanjut anda boleh dapati di nombor telefon 03-20314954 or fax at 03-20314766 ataupun e-mail di enquiry@fstep.org.my atau lawati di websiti www.fstep.org.my

12 comments:

cr3ap said...

Wow sounds fun, but 3.25 cpga? that's quite a high number.

Regards from cr3ap
http://cr3ap85.blogspot.com/

Sendra said...

alamak..nak join tapi tak grad lagi daaa..

::aMaD:: said...

same la ngn sendra.nak join..tp xgrad lagi la...hihi

ezzati said...

waa..bgsnye program ni..cerah masa depan ni..

FaTiN said...

bagus info ni. Rupa2nya program ni lah yg kawan saya apply tu. baru kini ku paham.

thanks coz bagitahu ^^

Sharinginfoz said...

cr3ap: nak yang terbaik..

sendra: janji ada impian kan..

amad: nanti bolehlah score....

ezzzati: semoga mudah dan senang masa depan...

fatin: begitu le citernya.....no problem.. sharing is power

Si budak Aboi said...

wow! 2200 tue!

zuwairiaiman said...

imbohan die 12 tu.. standart 16 paling tinggi aku dgr

Daddy Zuki said...

salam...saya berminat untuk buat link exchange dgn u. Boleh ke? terima kasih...

Eyriqazz said...

FSTEP ni bagus.namun nak dptkan nya pun bukannya mudah

Sharinginfoz said...

aboi: he he he untuk bagi semangat..

zuwairiaiman: oo ada standard2 juga.... ya

daddy zuki: ok.. saya dah link....

eyriqazz: memang susah, yalah nak ambil yang terbaik...

diana zainal said...

Hi, I found your blog through my friend's blog. Anyhow, yes this is a good programme. My little sister is already in the programme. Tak silap dah nak habis class dia. Lepas tu internship pulak. :)