Pages

Tuesday, January 12, 2010

RM3 Ribu Sebulan: Income From Nuffnang


Semalam ada terbaca dalam Berita Harian mengenai kisah seorang blogger ni, Hanis Zalikha... yang menulis di inibelogsaya...... Anyway saya memang terlambat tapi yang penting just nak share mengenai kespecialan beliau.....

Setakat ini beliau mempunyai 8,332 peminat dan 4,767 pengikut setia..... memang banyak sangat jika dibandingkan dengan my blog yang hanya mempunyai kurang daripada 150 pengikut.... Anyway beliau telah berkecimpung di dalam bidang perblogkan lebih 2 tahun.....

Beliau seorang model sambilan, pelakon dan pelajar di UiTM dan memperoleh CGPA 3.94 pada her final exam...... Anyway memang respect le.....Beliau dicalonkan untuk kategori "Best Celebrity Blog" pada majlis "Nuffnang Asia Pacific Blog Award" di Singapura baru-baru ini....

Mengikut Hanis, blog beliau mampu mencapai pendapatan sekitar RM3,000 sebulan melalui iklan Nuffnang dan juga pendapatan hasil ulasan produk (Product Review)...... Adik-beradik beliau dan ibu beliau juga berblog.........

Anda boleh layari blog saudara Teacher Onizuka berkaitan dengan penulisan mengenai Hanis Zalikha.....

41 comments:

zAnNa@mAMaBaTriCE said...

fuh....bestnyer kan kalau leh dpt earning camtu

atreyu strange said...

Hanis Zalikha is a role model. Walaupun beliau seorang model sambilan, beliau tak mengabaikan studies beliau. She should be a trend setter.

JMR said...

haniz mmg terbaek la..gifted tol...

Melz said...

dia nie lawo beb. miahaha muda plak tuh

nursarah said...

huh, market tol minah ni..heeeeeeeeeeee

Mr Kamikaze said...

huh..bestnya dpt income cam tue kan...bila la agaknya akan mencapai cam 2..

Diarihatiku1976 said...

wahhhh... bagus minah ni.... lawo plak tu.. sbb tu ramai gi blog dia..

Mybabah said...

Salam. Wow hebat. Tak tahulah sama ada kita akan sampai ke tahap itu.

––––•(-•.cik.•-)•–––– said...

amboi.
pakej la die ni..
cantek+smart+pandai carik duit..
((:

honeyy said...

yep. i know inibelogsy. =)

cikTi said...

makcikk kayoo.
ak bpe sen je ade.,
waa.,

Ayumieza said...

bestnya klau dapat income mcm tu....tapi perlukan kesabaran dan kesungguhan yang tinggi..

zella said...

cantik n pandai plak tu...

Naz said...

wah best nyer.. kalo dpt earning camni every mth tambah ngan gaji tetap.. 10k pun leh dpt dalam tangan tiap2 bulan.. syiokk yang x terkata.. best best... berangan jer la sayer.. :((

relevan said...

Wow..kiranya pendapatan daku dengan nuffnang masih lagi 25sen sehari..

Eyriqazz said...

fuhh,memang lumayan....popular+blogger = popular blogger....aku blia la nak dpt blogger+popular ye?

ezzati said...

hehe..mmg ada baca ni...mmg respek la..student lg dah masyuk cam engineer...perfect je..cantek, pandai...fuhhh..sib sy bkn laki..hehe

[z@ck] said...

pergh..
3 ribu tu..
da macam gaji sebulan..

Atiqah said...

dh capai thp selebriti dh pun hanis ni..
yg bagusnye tntg die..die x tulis kisah cinta..
walaupun sy pasti ramai yg nk tau..yela kan org cun melecun cmtu..mstilah de admire...
tp x thn la tgk blogger yg nth ape2 canang kisah cinta bagai kat blog..oppsss jgn terasa kalo de yg terbaca komen ni..
hanis zalikha sndr ckp, die x kn tulis kisah cinta kat blog krn ia akan membuatkan pembaca bosan dgn blog tersebut...

kulop ludin said...

huhu......
leh wat macam2..
doit ateh angin!

..nOj.. said...

terbaekkk la hanis... muka lawo, blajo pandai...

JAI said...

perghhhhh...3 riban mak datuk...gua mungkin dah pencen kerje baru dapat pendapatan tuh kut...

cik EPAL said...

hanis memang terbaikkk...... :)

Dak Wan said...

Yang laki kena jadi hensem giler macam model + body sasa + genius barulah bleh jadi glemer camni k? Hehehe

Sharinginfoz said...

zanna: memang best kan....

atreyu: memang betul, bukan senang...

JMR: susah nak cari org macam dia kan...

melz: memang ramai peminat..

nursarah: memang marketable....

kamikaze: tengok aja le saya kalau nak cecah macam tu...

diarihatiku: betul, lumrah manusia..

mybabah: betul, tunggu le 2 tahun lagi macam mana...

cik: package bagus....

honey: tajuk ringkas dan mudah ingat....

cikti: makcik memang kayo....

ayumieza: kena betul2 sabar le...

zella: ok kan kalau dapat macam tu...

naz: boleh buat full time blogger...

relevan: nnati banyak le tu....

eyriqazz: u will be next!!!!

ezzati: biasakan manusia....

zack: memang macam gaji kerja

atiqah: memang macam celebreti...

ludin: betul2.....

noj: sangat le betul....

jai: tak apa, tak semua dapat macam tu kan....

cik epal: memang best.. cik epal sure banyak juga income....

dak wan: hmmmm satu saranan yang baik....

mamai said...

kenapa aku tak pernah terbuka hati nak letak menantang nie

Solehah said...

ooo..ni rupanya hanis zalikha..

Dayung Serian said...

bestnyer kalau dpt earn that much! :)

Sharinginfoz said...

mamai: hmmmm bukak jangan tak bukak hati...

solehah: yalah inilah orgnya...

dayung: hmmmm nanti dapat le ...

|arieza| said...

perghh org cantek, cpt je glamer :p huhuhu

ezy eizyanie said...

click dell

Sharinginfoz said...

arieza: memang package kan....

ezy: thanks datang lagi ya...

x-po said...

blog minah ni dan blog redmummy.com, tak best langsung bc..heran btl nape org suka bc blog diorg ni..bg aku xda info yg berfaedah lgsg yg leh diambil

Faisal Admar said...

blog perempuan selalunya memang senang meletup :) hmm, bro ada try gak ke nuffnang ni?

confuse sikit pasal paypal.

Sharinginfoz said...

x-po: anyway very subjective... thanks for your view....

faisal: entahlah tak tahu sebab apa....

Nurul Harun said...

nk dpt income 3ribu?
fuh, dlm mimpi pun belum tentu.
hehehe.
;p

Sharinginfoz said...

nurul harun: memang bagi sangat rasanya lambat sangat...

rahimie said...

usaha tangga kejayaan..

Sharinginfoz said...

rahimie: memang betul.... kena banyak usaha...

Khadijah Zek said...

hopefully my blog can be like blog hanis (in your dream)..hahaha

Che Sayzzuwan said...

urm wah banyaknya...=)

http://duniadalamjaket.blogspot.com/