Pages

Wednesday, January 13, 2010

Jom Guna Maybank Kad Visa Debit


Apa kata kita guna Maybank debit card instead of credit card... Banyak manfaatnya... Yalah tak perlu hutang2....... lepas tu pulak kad ini diterima di mana ada logo Visa dan ianya boleh digunakan di 29 juta kedai di seluruh dunia.......

Di samping itu juga ianya seperti kad ATM lain yang mana anda boleh check baki, buat transfer pas tu boleh ambil duit kat ATM......

Hari tu ada beli buku kat MPH, so balik rumah bosan2 check kat Maybank2u, boleh le tengok transaction details... Hmmmm ni contoh yang transaksi menggunakan debit card....

16 comments:

~aSHa~ said...

ehehe sdg guna kad debit ni..alwiz...

salam ziarah

jemput bertandang..

Mimy Hamid said...

sy pun guna kad ni klu shopping ..sambil tu leh dapat reward...dan agak secure la..tak bawa cash byk

JAI said...

Mudah dan senang..kad nie dah buleh link dengan PAYPAL kan?? Dulu pernah call maybank tanya pasal link dgn paypal..diaorang kata takleh..hampeh..tapi dengar sekarang dah buleh..sapa buleh confirmkan?

..izza.. said...

kad debit mmg bagus...tp smpai skang x gunakan lg...

ezzati said...

ada..tp, x guna sbb slalu mmg xde duet dlm maybank..kikik

Ayumieza said...

masih still ngan kad maybank yang lama hehehe

|| NaFiRaa || said...

urmmm.. bagus jugak tu~ xperlu x pikir pasal hutang..

Eyriqazz said...

blom tukar kad lagi..hehehe...

Ada Apa Dengan Cik Epal

Solehah said...

kad debit tu comel..

Edriena Hazelina said...

saye gune kad debit tiap kali shopping.
point pon da beribu-ribu.
tapi masih xtau nak redeem kat mane.
sebab kalau tengok kat katalog.
xbesh sangat hadiah die.
kalau xsilap ade kedai2 yang leh redeem point nie.
tapi xtau katne.

Mazru Majid said...

belum ade lg...

Dak Wan said...

Dah boleh guna untuk beli barang kat internet ke nie?

Sharinginfoz said...

asha: bagus boleh elakkan hutang kan....

mimy: dua dalam satu kan....

JAL: itu yang pengguna nak mudah dan senang kan...

izza: biasa2 kan le....

ezzati: tak apa nanti suruh ayah masukkan banyak2....

ayumieza: kad lama boleh juga guna tapi terhad..

nafira: memang sangat betul....

eyriqazz: pi le tukar.. he he he

solehah: comel?? he he he

edriena: wow, banyaknya point tak boleh transfer kat saya ke....

mazru: tak apa nanti pi apply ya,,.

dak wan: rasanya boleh sebab ada lambang visa....

Bo the Nerd said...

penglaman guna debit card maybank ni, saya pernah hilang RM600 dari account sebab org yg curi wallet telah swipa habis dari account, walaupun dah letak pin number security.
so, mgkn kena fikir semula kalau nak pakai.

Sharinginfoz said...

bo the nerd: hmmm thanks for sharing.... kena hati2 kan...

Zulasyraf said...

bahaya tak link debit card dgn paypal?