Pages

Wednesday, January 27, 2010

Yang Mana Satu Ni.. Buffered Earnings or Metered Earnings???

Hmmm, buffered earnings ada 6 lagi..... So far earnings yang masih berjalan ranging from RM0.66 iaitu from LG Chocholate dan RM6.37 from CIMB......... Most of the ads kat tepi sebelah kanan blogs.....

Yang metered earnings (iaitu buffered yang mana iklannya sudah tamat), so far 22 kesemuanya..... Earnings from these ads were ranging from RM0.14 iaitu daripada Jaya One dan RM12.46 from Samsung Corby...... Tak apalah tak dapat telefon samsung, dapat iklan pun cukuplah.....

Macam Mana Nak Dapat Buffered Earnings?????
  1. Jumlah pengunjung tak ditetapkan, i.e. kalau pengunjung kurang daripada 50 ke jangan risau.....

  2. Syarikat yang ingin mengiklankan product / service mereka mengambil kira faktor-faktor seperti demographics (umur, jantina, education and so on) of the visitors to your blog.... kedudukan iklan tu, anda letak kat atas ke, tepi ke bawah ke...... dan sama ada ruang untuk iklan tu telah digunapakai ke tak

  3. Membership exclusivity pun penting juga.. i.e. iklan akan diutamakan kepada Glitterati jika dibandingkan dengan ordinary membership... Yalah bagi menghargai loyalty of blogger.. Maknanya kalau anda letak iklan from syarikat lain selain from Nuffnang (i.e. syarikat iklan di rantau ni le... kalau iklan from US ok kot...) secara automatik anda akan jadi ordinary membership...

  4. Satu lagi selama mana anda dengan Nuffnang juga diambil kira.... Yalah, susah le sikit kalau anda masih baru dengan Nuffnang.... Rasanya nearly 3 months is a good start to expect the buffered earnings.....

26 comments:

Badak Comel said...

good tips..
hehe..
baru wat due hari nuffnang..
da bnyak da unique and view page badak..
hehe

chenta said...

erm..kat dlm nuffnang sy takde pun tulis buffered or metered.just tulis campaign.cmne nak tau ni?

MisS Cinta_ati said...

nice info..

Mohd Zaid said...

waaaaa banyaknya dapat buffer.... thnks 4 the info...

~Edwin~ said...

wow,you got a lot of campaign running..

I just managed to get 2 campaign only :)

iedaLUVsham said...

good info, thanxx! :)

Miss Q said...

same with chenta. apsal tulis campaign aje. xda tulis buffered pun. pelik2

|| NaFiRaa || said...

info yang baik... tq..:)

cikTi said...

wa.,.

ni tgh tnggu rezeki dri langitla nih

mamai said...

tak tahu nak bagi pendapat sebab aku tak terlibat dengan benda nie

tifa said...

Saya suka entry ni. Baru tahu. Selama ni tak tahu pun :)

JAI said...

Mmm..mantap..bilalah nak merasa..

Kaseh NazLieza said...

btol...lieza pon xde tulis buffered or metered..just ader campaign

ezzati said...

yang penting maintain post n3 kat blog.. :)

~ ReD ~ said...

owhhh...camtu rupanyer..:)

Bisneswoman said...

nk buat duit lebih n cpt. click me :)

zailamohamad said...

Alahia banyaknya earnings..huhuhuhu..akak punya walaupon almost setahun berblogging tapi takde banyak earnings pon lagi;(
Btw, akak ada anjurkan contest di blog akak, jomlah join & meramaikan contest, hadiah menarik menanti anda semua;)

Solehah said...

sy x da buffered pun..dah almost 7 ~ 8 mmonths join..hehe

[z@ck] said...

banyaknya!
jeles

myra_zoe said...

wa~
hebat earnings...

eYra said...

wah beshnyer....dah 6bln tp xde pon bnda2 tu...
xthu nak kasi umphh mcm ner...

mr.sharinginfoz anda telah d'tagkan

http://naz3yra.blogspot.com/2010/01/diriku-telah-dtag.html

lizz said...

good info from you :)

rekrazie said...

gud info :)
aku baru pakai nuffnang seminggu je. slalu if baru start brape yer

Sharinginfoz said...

rekzakie: selamat datang, anyway tengoklah saya dulu mula-mula 25 sen.... then lama-lama kalau visitors ramai naiklah

Tn.Punya said...

tq sharing info n tips

yebbit + . + said...

thankss. yebbit bace dahh.