Pages

Saturday, June 5, 2010

Sifat Apa Lelaki "Takut" Mengenai Wanita??

Ni nak share mengenai article yang dapat kat Harmoni, 1-15 Jun 2010. Cukup menarik juga tulisan ini mengenai "Ketahui Riasan Wanita Yang Ditakuti' Lelaki. Begitulah tajuknya.

Hmmm tak semua lelaki suka dengan pompuan yang berlebih-lebihan kan. Nak tahu lebih lanjut jom kita tengok apakah yang membuatkan lelaki tak suka:
  1. Mekap Tebal
    Lelaki suka wanita yang sederhana, tak nak le mekap tebal-tebal sangat, kekadang "mengerikan". Satu lagi, bila guna mekap tebal, poket pun jadi nipis.

  2. Kening Dicukur
    Yang ni ramai juga yang buat, yalah nipis sangat-sangat. Actually kalau tak silap, wanita tak dibenarkan cukur kening kan?

  3. Solekan mata tebal
    Macam lucu juga kekadang kalau solekan kat mata tu tebal kan? Satu lagi yang penting ianya akan membuatkan kecantikan asli hilang.

  4. Bibir berlumuran lip gloss
    Macam kena sengat kat tebuan ke? Licin sangat. Entahlah, kalau tak pakai boleh tak?

  5. Kuku Panjang
    Yang ni memang cukup tak suka, tak kisahlah lelaki ke pompuan ke, even jaga sebersih-bersihnya

  6. Berambut Kusut
    Rasanya lelaki suka rambut yang lembut dan lurus kan. Anyway, rambut tu kan mahkota pompuan, so pandai-pandai le jaga ya
Perkara lain yang tidak disukai lelaki pada pompuan
  • Tidak tahu menghormati pasangan dan keluarga
  • Merokok
  • Bersikat hipokrit
  • Mengada-ngada
  • Pemalas
  • Boros dalam berbelanja
  • Bersikap queen control
  • Tidak tahu / malas memasak
  • Bersikap manja sehingga meyakitkan hati
Jangan marah ya, entri ni bukan untuk menjatuhkan maruah sesiapa, just untuk share, apa lagi bagilah feedback anda.

12 comments:

Miss Rouge said...

fuyo banyak gila benda lelaki tak suka. cerewet jugak lelaki ni hahahaha.

manusia kalau mengata orang lain memang banyak je point kan :)

kenwooi said...

nice list!!
merokok is the worse! =P

naz said...

tapi ada orang suka perkara kontra ahaha selera

jfook said...

Kuku panjang still ok lar. LOL. Cos girls like to have long nails right?

Dayung Serian said...

#4...hehe geli, pakai sikit ok la kot.

Encik Tikus said...

apa yang di tulis nih memang setuju. so girl sila alert ! haha :)

::ienafazlyna:: said...

sye tak suka lelaki yg bersikap manja sehingga menyakitkan hati..lelaki pun ade yg cam tu k

Mohd Adziim said...

Boros dalam berbelanja..haha~
takut2.

Kaseh NazLieza said...

org2 lelaki...btol ke xsuka semua tuh
???

merduwaty said...

wah lelaki ni agak cerewet gak kan...huhu..

Air said...

lain org lain test..hehehe :)

~ ReD ~ said...

entah... x terasa apa2..

Latest Entry : Aku Sedar Siapa Aku. Tak Perlu Kau Ingatkan Tentang Itu