Pages

Tuesday, June 15, 2010

Masalah Trolley Ke Manusia???

Biasalah kalau kita pi hypermarket ke supermarket ke, mesti disediakan trolley kan untuk kemudahan pengguna. Yalah kalau dah beli barang banyak or berat takkan nak masuk dalam bakul aja kan.

Tapi kan perasan tak ada ramai orang bila ambil troli pas tu beli barang then masuk dalam kereta then tinggal bersepah-sepah especially menghalang laluan orang. Kalau tak nak letak kat tempat trolley letak le kat tepi sikit kan.

Hmmmm, sebab tu le ada hypermarket yang kalau nak guna troli kena masukkan syiling then bila kita letak tempat parking trolley tu dapat duit kita kembali kan.

Hmmmm kekadang terbuat juga.. He he he, anyway apasal anda tak suka letak troli kat "rumah"nya. Maybe sebab, malaslah buang masa aja, masa kesuntukan. Or maybe, kan diaorang dah ada pekerja, kalau kita simpan kan diaorang tak ada kerja then kena buang, kesian...... Or tak tahu pulak kena simpan troli tu selepas guna, ingatkan troli tu boleh bergerak sendiri.

15 comments:

♥Azie♥ said...

bro masalah manusia..

kena ada rasa tanggungjawab..menyusahkan org lain nak parking...sesuka hati jer letak

joegrimjow said...

masalh org

nursarah said...

memang mensusahkan orang la spesis camni, patutnya kenakan denda bagus. haish.

Sky0ne said...

diorg lagi sayangkan tenaga nak tolak balik troli tu berbanding duit 20 sen...

n@m@n said...

nanti bangla yang kutip troli dapatlah duit yang melekat kat troli tu..hehe

Sumijelly said...

1) jauh dr tempt nak letak.
2) x kan nak tinggalkan anak2 dlm kete tnpa pengawasan.
3) troley tu nak tolak pun susah.. jd malas la nak tolak balik
4) emm.... yg lain... cari la sendiri...hahahaha

Sumijelly.com

Hazzy Ishak said...

rugi duit 20sen

maslinamansor said...

betul kata sumijelly...
Jauh dr tempat letak kereta...

Tapi mas bila tak letak balik kat tempat asal mesti lepas tue rasa seba salah...

kak ina kl said...

betul tu...dah penat tolak..pastu duit dah habis...malass nak tolak balik troli ke tempat asal..tak rajinlah akak dik oiiiii

Lagenda said...

mgkin sbb 20 cent je kot..Err kan dulu pakai syiling rm 1?? klu rm 1, mmg ramai yang p hntr blk troli tu..

Kazaztan Team said...

masyarakat m'sia masih lg berfikiran kelas 3...pentingkan diri sendiri..sama ler mcm kalu bawak keta...nmpk aje org nak lintas leh lak tekan minyak....patutnya kasi laluan pd pejalan kaki...aduiii...

sahromnasrudin said...

alhamdulillahh..sy berjaya menjadi follower blog ini yg ke 400..blog yg menarik dan beinfo..tahniah..jemput ke blog sy..tenkiu

@ku d! sin!e said...

penah nak masukkan troli dalam kete sekali..
abang pon penah angkut troli Giant bawak balik.haha

~ ReD ~ said...

memang setuju pun masukkan syiling kalau nk amik troli.. walaupun kdg2 tu susah nak cari syiling dlm wallet tu ha, tapi, tak la menyusahkan org lain kalau troli tu bsepah2 kat parking lot tu

1 lagi, leh kurangkan tenaga kerja asing yang selalu dok kutip2 troli then susun panjang2 nak gi masukkan balik kat line troli. see! dengan hanya beberapa sen je, dh leh jimat duit untuk bayar gaji.:D

|| NaFiRaa || said...

muahahhaha.. alasan yang paling besar adalah malas.. parking kete pon kalo boleh nak park betol2 depan pintu supermarket..muahahaha