Pages

Thursday, June 17, 2010

Piala Dunia 2010: Kedudukan Terkini dan Jaringan

Kedudukan terkini dan jaringan bola sepak piala dunia as at 26 June 2010.




16 pasukan yang layak ke pusing kedua.
_________________________________________________________________

Kejap aja masa berlalu kan, hari ni dah masuk hari ke 7 perlawanan piala dunia dan ianya dah masuk pusingan kedua. setakat waktu ini, keputusan terkini adalah kat atas tu.

Uruguay telah berjaya berada di tempat pertama setelah mengalahkan tuan rumah, afrika selatan dengan 3-0. tetapi kedudukan bagi kumpulan A mungkin akan berubah jika terdapat kemenangan bagi perlawanan antara france dan mexico nanti.

So bagi kedudukan teratas bagi kumpulan-kumpulan adalah:

Kumpulan A: Uruguay
Kumpulan B: Korea Selatan
Kumpulan C: Slovenia
Kumpulan D: Germany
Kumpulan E: Netherlands / Belanda
Kumpulan F: Itali
Kumpulan G: Brazil
Kumpulan H: Switzeland

Penjaring terbanyak so far adalah Diago Forlan dari Uruguay telah menjaringkan 2 goals ketika mereka lawan South Africa. Memang terlalu awal, masih menunggu Lionel Messi.

Bagi perlawanan hari ini adalah:

17 June@7.30 pm: Argentina vs South Korea
17 June@10.00 pm: Greece vs Nigeria
18 June@2.30am: France vs Mexico

Jadual penuh waktu malaysia: jom tengok!

8 comments:

Ery Farieha said...

argentina!
alaa x dpt tgk lagi :(

Cik Ruby said...

Germany :)

Lagenda said...

nih...mustila anak mak sonok baca post nih! isk..isk..tambah la migrain mak dengan analisa ni semua bagai!

♥Azie♥ said...

SEMUANYER BOLA..BOLA..BOLA

Tokabaut said...

Bro: Libresse dan Digi=)

maslinamansor said...

tetiba minat korea selatan...

Xeera Nazira said...

hari ni tataw nk sokong sape. argentina ade Messi.. Korea selatan plak mmg fav.. aiyakk... sokong 2-2 jela. hehe..

nairaariaa said...

hdup bola...huu