Pages

Monday, June 21, 2010

Dah Check Ke Penyata KWSP?

Mengikut Kumpulan Wang Simpanan Pekerja (KWSP), ianya telah mengedar 6.33 juta penyata ahli untuk tahun 2009. Di samping itu, terdapat juga kempen dalam bentuk iklan melalui tv dan radio dari 21 June hingga 11 Julai supaya ahli semak penyata mereka.

Penyata ni penting bagi membantu ahli tahu berapa jumlah wang ada bagi persaraan mereka kelak dan tengok dengan teliti just to confirm betul tak majikan bayar caruman dalam jumlah yang betul.

Ianya dihantar ke alamat yang didaftarkan dengan KWSP. So anda juga boleh menyemak kat kiosk KWSP ataupun melalui online. So apa lagi check jangan tak check ya.

5 comments:

relevan said...

Sudah check..kalu boleh keluar mau kasi perabis..hehe!

maslinamansor said...

dah check... 1/8 nie mas kaya... hehehehe

Anonymous said...

Bila (bulan berapa) dividen/bous kwsp dikira?

Sharinginfoz said...

anon: kalau ikutkan dividen untuk 2009, ianya diumumkan pada bulan mac 2010 iaitu 5.65%

Dividen 2009

Anonymous said...

waa...kan baik jika byk kemudahan....syukur alhamdulilah....