Pages

Tuesday, June 22, 2010

Jom Nasi Ayam Masak Sendiri

Ni nak citer pasal nasi ayam, yang ni kiranya special le sebab masak sendiri kan. Sebelum ni banyak citer pasal makanan yang beli kat luar. Nak bagi resepi tak reti le, kalau nak tahu pasal resepi boleh tanya kakinakl.

Anyway ayam memang garing menjadi pujaan hatiku.

Yang ni nasi le, kalau ayam saja mana le sodap. Nama lagi nasi ayam kan. Ni letak sikit stok ayam baru rasa lemak-lemak sikit. entah betul ke nasi ayam rasa lemak. layan ajalah.

Tanpa kuah memang tak sedap kan tercekit le pulak. Ni kiranya bagi menambah lagi untuk menjadikannya sedap.

Yang ni memang pasti kena letak cili baru pedas sikit. actually pedas banyak. Apa-apa pun, makan masakan sendiri sedap apa. memang flexible pas tu pulak masak le apa yang kita suka. nak bagi rating? alamak tak payah le. janji makan sodap. he he he

17 comments:

Lagenda said...

thanks bb letak link kat sblh tu...tp mmg nmpk mcm best je ayam yg digoreng tu..

eT said...

mmg sgt seronok utk org2 yg jarang ke dapur cam i nih..hehe..penah masak nasi ayam gak..berbunga2 jek ati kene puji..:p

Ieda Al-Habsyi said...

sedapnya ayam tu nampak garing :)

Nia said...

satu masa dulu suka sgt dgn nasi ayam. tapi sekrg ni, susah nak cari yg sedap. kena blaja buat sendiri jgk la ni..huhu

♥Azie♥ said...

adoi sedapnyer..nie saper yg masak ?????

e.l.i.s.s.m.i.e said...

rasa nak masak nasi ayam berbuka hari ni.

|| NaFiRaa || said...

yum yum.. sedapnye.. meleleh~

Matjoe said...

yummy yehhh. geram aku tgk ayam2 tuh

relevan said...

Nasik ayam my peberet..sedap.. hingga menjilat siku..

Hairil Rizal said...

Nasi ayam mmg feveret saya. Alahaii.. lapa la plak.

Sapa penah try nasi ayam linda onn? Sedap ke ek?

icee-yah said...

em..tbe2 rasa lapar lah..em...nk mkn-nk mkn

Kaseh NazLieza said...

blh thn nmpk mnyelerakn...

Dayung Serian said...

sedap nih...slurpp!! masak sendiri memang puas hati kan.

azzey said...

Sharinginfoz: sayangnye....... i x sker sgt ayammmmmmmm....

Amir Izzat said...

nak sikit!! boleh? sedapnyer..

Sharinginfoz said...

lagenda: no problem, small matter

azie: isteri tercinta yang masak....

azzey: hmmm ayam memang favourite saya

Qit said...

sedapnyer... trus raser lapar pulak tgk gamabar nasi ayam ni... huhuhu