Pages

Wednesday, June 9, 2010

Apasal Dah Jadi Ordinary (Non-exclusive) Membership, Mana Glitterati?

Alamak bukak website nuffnang, tengok-tengok membership dah jadi ordinary (non-exclusive). Apasal ni. Banyak juga perbezaan antara ahli biasa dengan glitterati.

Antara kelebihan glitterati adalah:
  • Payment Rate untuk Cost Per Unique dan Cost Per Click
    Secara ringkasnya glitterati menerima income 20-40% extra jika dibandingkan dengan ordinary membership

  • Terma Pembayaran
    Lagi cepat bagi ahli exclusive compared with ahli biasa, 1 bulan VS 60hari

  • Peluang untuk Advertorial
    Hanya ahli glitterati berpeluang untuk dapat advertorial, yang mana incomenya sangat tinggi jika dibandingkan dengan iklan biasa. Ianya bergantung kepada pengiklan, jumlah trafik dan komitmen

  • Community Events
    70% daripanya diperuntukan kepada ahli ekslusif dan guest; selebihnya untuk ahli biasa. Banyak events yang diadakan contohnya, movies, perjumpaan bloggers dan etc

  • Contest
    Ini memang seronok sebab banyak peraduan yang diadakan dan hadiahnya sangat lumayan. Again 70% VS 30%. Nak tahu seronok tak seronok cuba tanya eyriqazz sebab beliau banyak menang contest

  • Innit
    Yang ni hanya untuk ahli glitterati aja. Kat sini anda boleh post entry anda so salah satu cara untuk promote blog anda. Banyak juga hits masuk melalui channel ni.

Then saya hantarlah query pada nuffnang dan inilah jawapannya:

Glitterati membership is an automated process. It's given automatically to a blogger's account if all his/her blog(s) registered with us serve Nuffnang ads publicly at all times and none from our competitors. In addition to that, the registered blog(s) should also be active and has at least 1 visitor in each day or else our crawler will mark it as a spam blog and this will affect your membership status. Should your blog be free from any conflicting activities, you'll receive your Glitterati membership in 4 days time.

Your previously inserted ads from our competitor, Innity and we have detected them on 6-Jun-2010 07:10:31. As you've removed them from your blog, just be patient and our system will review your membership status in due time.

So memang cepat reply rom nuffnang, tak sampai sehari, in fact, setengah hari aja dah dapat dibalas. Glitterati ni diberi secara automatik kepada yang daftar selagi anda tidak letak iklan from competitors. Anda kena aktif iaitu at least satu visitor sehari.

Oooooo rupa-rupanya saya pernah letak iklan from innity tapi dah remove, so dalam masa beberapa hari lagi dapatlah kembali status istimewa ni.

11 comments:

peaNut said...

jd..yg mana satu lebih baik??gliterrati la kan??

icee-yah said...

oh macamtu...nk tgk la gak me punye..

JMR said...

rile2..pasni dpt le blk tu..ritu aku pon kn gini gk..report then ok..

Matjoe said...

x sanggup berkongsi kasih laa nuffnang ni.

Kancilbiru said...

nasib baik...kalau tak rugi woo...

naz said...

haha ayokk

eiman said...

betul gak tu, dah beberapa kali dapat status ordinary sebab try letak iklan2 lain. yang penting antar ticket inform dan akaun anda akan kembali menjadi glitterati..

LiNda said...

Oooo...camtuh erk !

Thank you

Aku Otomen said...

hmm...kalo aku letak nuffnang n mangga ads...??
aku rasa sebab tuh aku jd Membership status : Ordinary(non-exclusive).huhu

Anonymous said...

I would like to exchange links with your site www.blogger.com
Is this possible?

Sharinginfoz said...

anon: no problem, what is your site's address?