Pages

Saturday, June 26, 2010

Piala Dunia 2010: Jadual Perlawanan dan Keputusan Pusingan Kedua (2)

Perlawanan piala dunia peringkat kalah mati telah tamat pada pagi tadi. Pada hari ini, 26 June 2010, ianya akan diteruskan dengan pusingan kedua di mana 16 pasukan yang berada di tangga pertama dan kedua setiap kumpulan akan bersaing untuk mendapatkan tempat ke suku akhir, iaitu 8 negara yang menang.

Jom kita tengok jadual perlawanan tersebut:
  • June 26 (Sabtu) @ 10 malam: Uruguay 2 vs Korea Selatan 1 (TV1 & Astro)

  • June 27 (Ahad) @ 2.30 pagi: Amerika Syarikat 1 vs Ghana 2 (Astro)

  • June 27 (Ahad) @ 10 malam: Germany 4 vs England 1 (Astro)

  • June 28 (Isnin) @ 2.30 pagi: Argentina 3 vs Mexico 1 (TV1 & Astro)

  • June 28 (Isnin) @ 10 malam: Belanda 2 vs Slovakia 1 (TV1 & Astro)

  • June 29 (Selasa) @ 2.30 pagi: Brazil 3 vs Chile 0 (Astro)

  • June 29 (Selasa) @ 10 malam: Paraguay 5 vs Jepun 3 (Astro): Sepakan Penalti

  • June 30 (Rabu) @ 2.30 pagi: Spain 1 vs Portugal 0 (TV1 & Astro)
Memang semua tertunggu-tunggu dengan perlawanan ini. Tahniah kepada semua negara yang berjaya ke pusingan kedua terutamanya, South Korea dan Japan. Kali ini tak dapat tengok juara piala dunia sebanyak 4 kali iaitu, Itali dan juga France. Tapi kita ada juara dunia sebanyak 5 kali iaitu Brazil.

Pasukan manakah pilihan anda? Saya nak sangat tengok Argentina menang piala dunia kali ini. Maybe Argentina boleh berjumpa Brazil pada perlawanan akhir?

6 comments:

Miss Rouge said...

yehhh go portugal!! wah game portugal lepas habis exam ni yang menggembirakan nih!

ps: datang amek tag kat blog i k. buat buat jangan malas heeheeee

Lagenda said...

huh..bila la nak tamat 'dunia cawan' nih..tv kat umah ni x de channel lain selain dr 801-818!!! poning dah mak dgr bunyik tuipan africa selatan tu hah..

Uruchimaru @ kf said...

england vs jerman ..hrp2 engladn menang......

Uruchimaru @ kf said...

ehem2 wahai incik yg budiman..
sile click sini bace artikel dapat duit
http://www.readbud.com/?ref=4545324

JMR said...

argentina kompom menang..hahahah

Azam Shah said...

brazil la weh
dalam tangan....
hmiahahaha..