Pages

Saturday, June 19, 2010

Jom Murtabak Raja, Size M

Pernah tak dengar Murtabak Raja? Tak sure le apasal diaorang panggil dengan nama ni. Maybe sebab di masa yang lampau murtabak jenis ini golongan Raja aja makan, rakyat jelata tengok aja. So sekarang ni semua boleh cuba.

Hari tu mother-in-law ada datang KL dan bawa le benda alah ni. Actually murtabak raja ni ada dua saiz M dan XL. Itu saya yang namakan ya. Yang M tu harga RM6 dan yang XL tu RM12.

Hari tu kancilbiru ada citer pasal murtabak raja yang bersize XL tapi tak tahu link sebenar entry tu. Anyway masa nak ambil gambar sepotong dah diambil tak apa ya.

Yang ni le bentuknya yang masih dalam plastik dengan "sosnya / kuahnya" sekali. Cuma ambil benda alah tu, nak panaskan dalam kuali pun boleh dan nak masuk dalam microwave pun boleh. Pilihan terletak di tangan anda.

Oooooo nak bagi review juga. hmmmmmm berapa ya nak kasi, rasanya 8.3 out of 10. Kalau yang XL lagi sedap sebab banyak daging / ayam. Yang M ni dia banyak telur sikit. Apa-apa pun memang sodap.

13 comments:

Fitrihadi.com said...

perghh ingatkan time bulan puasa je ada jual.. sini pyh nk jumpa ar. kena tunggu bulan puasa baru ada adesss

velasrizal said...

bkn suma pasar mlm de jual skrg ni tp time bln pose nanti mesti berlambak yg jual

azuan said...

murtabak makan di bulan puasa baru sedap ekeke~

JMR said...

sedap2..peberet time bulan pose...murtabak mengkasar nah mkn bro?

h a n i e said...

ni kalo time bulan pose nmpk murtabak ni..kompem dh menitis air liur..hehehe

eelobor said...

Murtabak Raja memang top....pernah gak makan

OSX said...

Kene tunggu saiz XXL utk buka pose ngan sahur.hehehe


Blog Paling Popular

Kie-yu said...

adeh
lapa pulak tgk gambau murtabak tu
lom bfast lg ni

mane nk dpt murtabak raja ni?

Sharinginfoz said...

kie-yu: tak sure pulak, yang nyata kat kl tak ada kot, i mean yang frozen. maybe somebody boleh jawap

CikLilyPutih said...

murtabak raja kat pekan tu sedap betul tau!

Yatre Hayati said...

ada jual kat mana ni??

@ku d! sin!e said...

baru tau murtabak pon ade saiz ye..haha

azzey said...

Murtabak mmg sedap.lg2 mini murtabak, sng nk mkn coz saiznya kecik....