Pages

Monday, June 21, 2010

Mataku Silap Atau Carrefour Yang Silap?

Hari tu pi Carrefour Wangsa Maju, so nampaklah ada diskaun untuk susu dutch lady, kat tanda harga tu, untuk satu karton@12 kotak untuk RM51.48 selepas ditolak penjimatan / diskaun sebanyak RM6.00.

So maknanya harga asal untuk satu kotak ialah RM4.79 (RM51.48+RM6.00)/12.

Tapi tengok pulak kat bahagian rak, nampak benda alah ni. RM11 untuk 3 kotak@1 liter. Maknanya untuk satu kotak hanya RM3.67. So kalau beli 12 kotak baru RM44 (RM11X4). So kalau kat atas tu untuk satu karton ianya berharga RM51.48. Apasal berbeza pulak. Entah apa-apa le. So kalau nak beli tengok dulu ya..... betu ke pengiraan saya atau silap?

20 comments:

♥Azie♥ said...

HURMMM..CONFIUS

Ieda Al-Habsyi said...

jgn lupa tgk tarikh luput skali, hehehe :)

~ ReD ~ said...

betul lah tuu...errmm..cmne plak sekotak tu leh jadi mahal????

Cik Ruby said...

penin :( Tapi standard memang macam ni la, menipu mata pengguna :) hehe. Dulu pun penah terkena jugak, selalu kat GIANT :) damn!

azzey said...

mcm mana nak change post option ke pada old format....saya py create post....normlly option utk link yang bentuk simpul2 tu....tp dh tkr ke format perkataa LINK....dh jd lain format....dh jenuh change kat settings tp x leh wat....any idea...coz format yg baru ni susah nak upload gbr n type entry....juar add image from this blog la....from web picasa lah....mmg x mcm bese...

Sharinginfoz said...

azzey: saya guna blogger biasa aja, tak suka guna yang draftblogger. nak tukar macam mana, cuba masuk melalui biasa aja i.e. www.blogger.com

nursarah said...

carrefour mmg selalu camtuh. dulu kawan aku keje cashier pun cakap benda sama. sampai die kena marah ngan customer. kahkah

azzey said...

MMG YG ITU....TP BILA SAYA CLICK CREATE POST....FORMAT UTK ITU DAH LAIN....SELALU KLIK ADD IMMAGE....KUAR BROWSE....THEN PILIH IMAGE YG KITA NAK....TP NI DAH FORMAT LAIN....U PY KAT SETTING UTK POST OPTION PILIH APE? OLD FORMAT KE NEW FORMATE ???

Farahin azirah said...

hehehe...taktik diorang tu nak mengalihkan tumpuan pembeli

princess_eryna said...

azzey : bile u log in... akan luar draftblogger kn???.. ade nampak x kotak kecik kat atas sblh kanan??... ade tanda kan??... ok.. untick jerr menatang tu... dia akan kembali pd asal..tp, actually, draftblogger lg senang tau....

Lagenda said...

erm..ye. Mak pung slalu terkena..biasanya kat Giant. Kat rak harga lain but bila tgk bill, dia dah key in rega lain. Ari tu fight ngan cashier tu sbb kat rak tulis harga lain. klu dia x nak guna harga kat rak, mak nak cancel semua brg yg mak dah amik. Bior la manyak2 groceries kat kaunter tu pong...harus kutinggalkan je..

maslinamansor said...

kesilapan kot... atau memang tarikh luput nak habis...

Lovely Kitchen said...

Salam...singgah baca n3...

icee-yah said...

memnag harga kat carrefoue kena tilik lame2..me kan pengguna car4..hehe..kadang-kadang yang pack of 6 lagi murh dari karton..sebb me sellau kena belikan air kotak bnyk2 untuk adik kat asrama..hehe

NK said...

uish..

harga packing kotak coklat tu yg buat mahal kot... hahahahah


tak tengok tarikh luput susu tu? ntah2 yg murah tu sebab dah nak expired kot,

rathiqah azmira rosli said...

pening dah.kalau sye da kt situ,sye g tnye org keje kat situ.hak sebagai pengguna.ecececeh


:)

akuzle said...

hah?? campoq? tolak?? kali?? bahagiii??.....zzz....kkrrohhhh...krohhh.

moral of the story: jgn tito time cikgu matematik skola rendah anda mengajar..(pesanan utk diri sendri)

Sharinginfoz said...

dear all: memang susu yang 3@RM11 tu lambat lagi tarikh luput, memang confirmed dia lupa tukar harga untuk satu karton bila ada promosi untuk tiga pack. so check betul2 sebelum beli

Matjoe said...

bro, ni sendiri kene mau kira. bijak belanja ler katakan

izhar said...

kene byk belanje heheh