Pages

Tuesday, June 29, 2010

Piala Dunia 2010: Pasukan Yang Layak ke Pusingan Suku Akhir (8) dah Jadual Perlawanan

Memang quite interesting perlawanan piala dunia setakat ini. 8 pasukan yang menang di pusingan kedua akan bertanding ke pusingan seterusnya iaitu suku akhir yang akan bermula pada 10 malam, 2 Julai 2010 iaitu pada hari Jumaat nanti.

Berikut adalah senarai jadual perlawanan suku akhir yang melibatkan 8 negara:
  • Julai 2 @10 malam: Belanda 2 vs Brazil 1 - Astro

  • Julai 3 @2.30 pagi: Uruguay 4 vs Ghana 2 - TV1 dan Astro (sepakan penalti selepas terikat 1-1)

  • Julai 3 @ 10 malam: Germany 4 vs Argentina 0 - TV1 dan Astro

  • Julai 4 @ 2.30 pagi: Paraguay 0 vs Sepanyol 1 - Astro
________________________________________________________________

So far yang dah layak ialah Uruguay, Ghana, Germany dan Argentina. Empat pasukan yang bakal layak saya rasa, Belanda, Brazil, Jepun dan Spain (nampaknya saya punya tekaan 3 drp betul tapi jepun kalah dengan sepakan penalti 3-5 dengan Paraguay)!)

Apa-apa pun nak sangat tengok Argentina lawan Brazil di perlawanan akhir. Apa pandangan anda?

11 comments:

Miss Rouge said...

Game German ngan Argentina pun I nak tengok jugak! Suka gila tengok German main haritu, player masing-masing tak tamak bola n teamwork sangat mantap. Macam ni la main bola kena ada chemistry baru best :D

mamai said...

argerntian vs brasil oh tidak mungkin
germen vs spain kot

naz said...

setuju sangat!

velasrizal said...

kenapa england ayam sgt taun ni.. nsb baik x sokong england..

Hasil Terjahan Segmen Kenali Blogger !

suri said...

alamtnyer ke dapurlah suri malam ni lagi..hihi

Suara Hati Ini.... said...

nk jerman menang..:)

maslinamansor said...

apabila Korea selatan dikalahkan, tersa cam tak dak mood nak tengok... huhuhu

tapi minta2 jepun menang!

azzey said...

Tak bp minat tgk bol nih, coz tk tahan mata, ngantukkkk....tp pd yg berminat teruskan sokongan....

Kaseh NazLieza said...

sayap pnyokong german..anda pulak???hehehe

Sharinginfoz said...

argentina.......

relevan said...

Ghana..