Pages

Thursday, June 24, 2010

Gaji Bawah RM4,000 dapat Pinjaman Penuh PTPTN

Mulai 1 Julai 2010, Perbadanan Tabung Pendidikan Tinggi Nasional (PTPTN) akan memberi pinjaman penuh kepada pelajar IPT yang pendapatan bersih keluarga mereka RM4,000 dan ke bawah.

Langkah ini sangat bagus sebab, sekarang ni kos sara hidup semakin tinggi. So apa yang penting kat sini, bila dapat duit PTPTN gunalah sebaik yang mungkin.

Sumber: Berita Harian

8 comments:

kak ina kl said...

salam nak tanya..kenapa kat link kamu kat blog akak tulis pasal makjun..peliklah

kabakoga said...

salam,
ni untuk yg apply taun ni la ek??

Lagenda said...

mak nak jugak!!!

@ku d! sin!e said...

bagus juga..
sebab macam abang ipar gaji 3000++ pun susah sekarang..
lagi2 yang keje sorang anak 7 dan semua sekolah...

*∽ IZAN ∽* said...

memang bagus! errr.. alamak tak buka lagi akaun SSPN hu hu

Sharinginfoz said...

kakina: entahlah, tadi ingatkan apa le kat bawah entry kakina tu mengenai link, so bila tekan dan publish jadi pulak satu entry, so delete le....

JMR said...

setuju..patot awal2 dh buat..

kurawk said...

fuh selamat dpt aply ptptn sebelum nih..