Pages

Friday, June 11, 2010

Jom Makan Nasi Padang Depan Sogo

Pernah tak anda makan nasi padang? Kalau tak pernah datang le sini. Mesti familiar dengan sogo kan? Kat depan tu, of course anda kena lintas jalan ada kedai makan. Kat situ memang famous dengan nasi padang. Kalau tengah hari mesti penuh punya.

Hari tu pi lambat sikit, actually lambat banyak le, banyak lauk dah habis so ambil le lauk ikan cencaru masak merah, telur bulat (rebus) masak sambal dan juga ikan kering. Harganya RM5.50.

Tapi memang sedap, highly recommended, kalau rating saya bagi 8.7 out of 10. Memang kalau exam dah dapat A ni. So apa lagi pi le makan.

10 comments:

walk said...

great info!!!!

icee-yah said...

em..sedapla npk ikan tu..dah lme tk mkn ikn cencaru

Anna Da Lady said...

Salam..thanks for da info..rasa lapar plak..pastu, bila baca ayat awak psl harga tu teringat plak satu cerita di TV3 kalu tak salah..psl Budget ke ape ke..tak ingatlak tajuknya...hehe

cikTi said...

dpn sogo?

kdai mana..
xprasan pon..

maslinamansor said...

dekat nasi padang tue ada jual sate gak kan... :)

mas pernah makan kat ctue.. :)
tapi tak pernah try la makan nasi padang...

Anne Boleyn said...

yep tau2 kedai dpn sogo tu..tp x prnah lg try.. nnt nk try lah. hehe

ejaMaria said...

tak gemar sangat, sbb stall dia share ngan kopitiam cina... errr... yesss... saya cerewet...

eelobor said...

yang depan sogo nih apa nama kedai bro?

Sharinginfoz said...

eelobor: alamak terlupa pula nama kedai ni, kalau cari jumpa punya, rasanya kedai makan depan tu ada satu kot, kongsi ngan kedai kopi

Nota Cikgu Anum said...

Restoran Capitol nasi padang kn