Pages

Tuesday, June 1, 2010

Nak Telefon Ke Bawa Kereta

Hmmmmm telefon ialah alat untuk kita berhubung dengan orang lain tak kisahlah sama ada nak bercakap ke, sms ke, hantar e-mail ke atau apa-apa le. Dan kereta tu boleh bawa kita pi sesuatu tempat, nak bawa laju ke slow ke terpulang le.

Tapi apa akan jadi kalau kedua-dua benda alah ni dibuat pada waktu yang sama, i.e. pegang stereng dan bercakap melalui telefon tanpa alat bantuan, apa orang cakap hands free kit.

Itulah benda yang paling tak suka mengenai pemandu selain suka memotong tanpa bagi signal. Memang bahaya sangat bila cakap pas tu bawa kereta. Kalau tak sayangkan nyawa sendiri sayangilah orang lain.

Kadang2 boleh agak bila kita bawa kereta orang kat depan ke sebelah tu, kereta diaorang lain macam aja, macam nak ke kanan ke kiri... Memang tak stabil betul. Apa-apa pun, kalau kat jalanraya kenalah ikut peraturan takkan nak main redah aja. Fikir-fikirkan le.

11 comments:

Sky0ne said...

buat kempen mcm mana pun still tak paham2 jugak...lepas tu bila kena saman, bising...mcm2...

Tcr Ain said...

Kalau membahayakan diri sendiri kira ok lagi. Tapi kalau org lain pun terlibat????

ardinihumaira said...

ha ah... memang tak stabil kete bila cakap telefon sambil memandu..

MURTABAK MAGGI

~ ReD ~ said...

kalau dah x sayang nyawa sendiri, mana kan nak fikir sayang nyawa org lain?aiseeyyy...huhu

Kazaztan Team said...

betui sgt merbahaya...mata tak fokus, tgn sebelah aje...mmg diorang nie tak sayang nyawa....jgn lbt org lain yg sayang nyawa nie

Nina Nurziana said...

nanged!

maslinamansor said...

tersangat2 menyampah orang macam tue.
Tumpuan nya kelain kalau dah dok telefon...

honeylanz said...

yg tgh naik motor pun blh ber sms..bahaya sungguh!!

naz said...

bapa dorang dah beli jalan tu kot haha

icee-yah said...

em..memang bahayakan..potong tak bg signal..me yg tak bawak kete pon rase nk hon n tkn brek..hee

azzey said...

Selalunya kita ikut peraturan... tp org2 yang tgh drive sama ngan kita tu yang ada x ikut peraturan.... tu yg wat gerammmmm tuh....ishk ishk...