Pages

Friday, June 11, 2010

Jom Pi High 5 Bread Town

Adakah anda tahu macam mana proses nak buat roti? Yalah selama ini kita selalu aja makan roti kan, tak kisahlah yang keping ke, bun ke, yang roll ke, makan burger ke dan macam-macam lagi. Anyway, roti ni makanan yang kedua paling rakyat Malaysia makan selain daripada nasi.

Hmmmm kalau anda nak tahu jangan malu-malu bolehlah pergi ke High 5 Bread Town. Kat sana dibawa ke kilang roti. So anda bolehlah tengok daripada atas macam mana roti dibuat, memang nampaklah pekerja-pekerja tengah buat their tasks, packing, slicing, macam-macam lagi, tapi itu mesin yangbuat semua.......

Bayaran masuk untuk dewasa ialah RM15 dan kanak-kanak antara umur 3 tahun to 12 tahun adalah RM12. Masa beroperasi dari isnin hingga ahad (pukul 9.00 pagi hingga 6 petang) dan tutup hari rabu.

Alamatnya adalah:

High 5 Bread Town
Lot 72, Persiaran Jubli Perak
Seksyen 21
40000 Shah Alam
Telefon: 03-5192 2888

Hmmm, Afiqah dah letih dan dahaga ni. So layan aja milo ni. Anyway di akhir "pergembaraan" ni adalah kedai cenderahati, actually kedai roti dan kek le. So bolehlah beli kat sini. Harganya of course lebih murah daripada yang kat luar.

So dapatlah goodies ni. Kalau anda datang 10 orang dapat le 10 goodies. Hmmmm kalau campur2 harga ni pun lebih kurang RM5 gak. Anyway kat Malaysia Gardenia nombor satu dan High 5 nombor 2 dari segi jualan. Dua-dua ni lebih 70% market share yang mana High 5 kalau tak silap lebih 20%. Sumbernya internet..

9 comments:

Sky0ne said...

uish taktau plak ade tempat mcm ni...

thanks for sharing...

Lucah Betul Parking Lot Ni!

suhaisweet said...

u got nice n3..peep my latest here Check it Out!

Faiez-Merlot said...

bestnya leh makan roti banyak2 hehehe

iphone is back

Kie-yu said...

jum g serang!
ai ske mkn roti
tenx 4 da info ;)

kak ina kl said...

salam..mahal jugak ek nak masuk ke sana tu..tgh fikir dulu ni..bingung nak bawak anak gi mana cuti sekolah ni.

e.l.i.s.s.m.i.e said...

tk tahu pulak boleh datang melawat..seronok jugak!

Hazzy Ishak said...

suka gardenia je

maslinamansor said...

rm 5 jer banyak tue?
Kalau kita beli kat kedai, hampir rm 10 jugak kan...

relevan said...

erk roti..tq weh..ini info bagus ni...