Pages

Sunday, June 27, 2010

Berapa Earnings Terbanyak From Nuffnang: Campaign, Buffered and Metered

Entry ni suka-suka ya, just nak share mengenai earnings from nuffnang. Yang pertama ialah normal earnings / campaign, iklan jenis ni keluar sekali-sekala le. Bukannya tetiap kali bukak blog ada, make sure anda pilih "show global cpc ads" under blog manager. So sepanjang saya bersama nuffnang hampir 9 bulan, paling banyak saya pernah dapat from iklan jenis ini ialah RM2.60. Pada kebiasaannya ianya sebanyak 25 sen.

Yang keduanya ialah buffered earnings, yang ni ianya selalu ada kat blog anda based on the number of view, contohnya, pengiklan akan menempatkan iklan tersebut sebanyak 100 kali sehari. Apabila sampai jumlah tersebut iklan akan berhenti dan esok ianya akan datang kembali sehinggalah tamat tempoh pengiklanan. Yang paling banyak setakat ini ialah RM33.52.


Yang terakhir ialah metered earnings yang mana asalnya buffered tapi dah habis tempoh ianya bertukar menjadi metered. So far paling banyak untuk iklan jenis ini ialah RM18.13.

Apa-apa pun tak kisahlah iklan apa-apa pun, janji main reason berblogging ialah untuk share apa yang kita tahu dengan orang lain. Kalau dapat earnings tu kiranya bonus le.

19 comments:

velasrizal said...

dh lama xdpt bufferd earnings.. :(

Jom Karaoke : Wali Band - Baik-Baik Sayang

Faiz said...

best nye kalau dpt ....byk jg tu..rezeki..hhe..

p/s : thanks komen kt blog td..

kak ina kl said...

betul tu..tak kisahlah dapat berapa..janji dapat..puas hati kan walaupun sedikit.

~aSHa~ said...

wah byknye BE dia....leh sharing sharing ni..sharing is caring kan? ehehhehehehehehe

Fina Fento said...

BE still running tapi earning mcm tak jalan. takpelah. ada jugak pencapaian :)

Penulis Seni said...

tak pernah dpt bufferd earnings..kt blog yg byk trafik..tp blog 1 lg je yg dpt..huhu

Lagenda said...

Tang ni la mak tul2 failed!!! X oaham langsung bab NN nih..yg pasti, iklan tu kluar kjp2 je then bila mak check kat NN site, mak punya x de apa2pung...ker, ujung bln @ abis tempoh pengiklanan baru dia paparkan?? Tulung terangkan kat mak cik sharinginfoz....

Si Kenit said...

sy paling banyak campaign heeee

cikgu isza said...

banyaknya BE.. memang berbaloi dengan hasil kerja.. :)

JMR said...

wah..masyuk tol bro ni..tak lama lg dpt advert le ni

darkbatman said...

erm.. aie susah giler nk dpt buffered..dpt pun setakat ne 4 buffered.tp 3 buff memang xbergerak earning.. sedih pun ade. yg ok setakat ne xpax n masih lagi running..so far alhamdulillah dh lebih rm200 utk xpax.tp xtau cmne nk dptkan buff lg..agak sukar nk dpt buff dr dlu..

~Blabberina~ said...

Buffered: RM32.20,still running
Metered: RM14.98
Campaign: paling tgi RM1 je..huhu

tgh risau BE tgl satu je tgh running ni..aduyai..

~suNshiNe~ said...

oh..tak reti langsung bab2 earning neh...

anastasyea said...

taniah! tapi kena rajin berusaha lagi...

ANaSTaSyeA: DiSebALik KaNtA CokLaT

azzey said...

Sharinginfoz: Camne nak tau BE nih ada dlm blog kita ? ada notification ke kat blog @ email kta....Tak sama kan ngan yg iklan bese tuh ???

nieda said...

tahniah..

Tn.Punya said...

tahniah2..aku terbanyak pernah dapat yg BE punya RM22.00 je..

tiefazatie said...

bestnye...tahniah..ifa xpenah dpt lg..

nairaariaa said...

waaa...besss nyerrr...bilik sy nak maju nie...hehe...wink