Pages

Wednesday, June 30, 2010

Apa Alasan Tak Pergi Kerja Sebab Nak Tengok World Cup?

Credit: roghuzshy

Piala dunia dah nak masuk fasa seterusnya iaitu suku akhir. So agak-agaknya le, setelah world cup ke separuh akhir dan so on, games semua pada pukul 2.30 pagi. So agak-agaknya apa alasan yang akan diberi kepada majikan anda untuk tidak pergi kerja. Maklumlah game tu habis pukul 4.00am++, then kalau ada masa tambahan lagi le kan.

So apa kata kita sediakan awal-awal alasan bagi membolehkan kita menonton perlawanan kegemaran. Alamak, ni bukan nak mengajar buat benda tak baik ya. Just nak share sebab utama yang diberi oleh insan-insan seluruh dunia. By the way, benda alah ni saya dapat from the star yang beberapa minggu yang lepas. Jom check it out!
  • Sakit perut

  • Muntah

  • Sakit kepala / migrain

  • Pening dan suhu badan panas

  • Keracunan makanan

  • Kereta tak boleh nak start

  • Boiler rosak

  • Anak tak sihat

  • Sakit telinga / infection

  • Suami / isteri tak sihat so kena jaga anak-anak le

9 comments:

relevan said...

* Sakit mata..mata tak boleh nak celik..Confirm dapat MC jika pergi jumpa doktor..

Hazzy Ishak said...

rasanya bos dah tau semua tu tipu belaka, sebab bos pun ponteng sama
haha

♥Azie♥ said...

adoi...klu 1 ofis tue semua lelaki macamna agaknyer ..

Lagenda said...

Errrr...eb sharinginfoz x mo share sekali klinik yang leh bg MC tu ke?? Kan lebey mudah nak ambush...hahahaha.

princess_eryna said...

itu namanya penyakit bermusim.... menyerang 4 tahun sekali sahaja....

maslinamansor said...

kalau tak dak piala dunia pun still boleh tiru sakit2 nie kan... :)

N@d0x $i k0d0x said...

lelaki, cube bagi alasan kat bos mcmni.....bos, saya senggugut hari ni, tak larat nak bangun, senggugut saya hilang bile start match kul 9.30 p.m atau 2.30 a.m je bos.

haaaa kompem dapat cuti

Sumijelly said...

Dasar pe MALAS.....hahahahaha

x yah la tgk bola kalu begitu banyak nau alasan x moh g kerja...hahaha

Sumijelly.com

HaiDa HiDa said...

hahaha.. lawak gak bagi alasan senggugut ekk.. confirm hari tu gak dapat cuti selamanya.. jgn risau sbb bos2 kat malaysia ni pn mmg suka world cup tu.. hehehe..