Pages

Thursday, June 17, 2010

Mana Satu Pilihan Anda, Nasi Lemak or Pancake?

Datang aja pagi, mesti kita nak bersarapan kan. Yalah untuk mengalas perut tapi ada juga makan sampai tak ingat. Anda suka breakfast dengan makanan yang biasa @ Malaysian style ataupun western.

Nasi lemak ni sodap juga, kena pulak sambalnya yang mengancam. Tapi of course jangan makan selalu sebab banyak kolestrol kan. Tapi layan aja.

Yang ni apa lagi from McDonald le, burger ada kalau tak cukup tambah lagi dengan pancake. Apa-apa pun pilihan anda yang penting anda bersarapan kerana tanpanya anda akan lapar dan tak boleh nak buat apa-apa kerja untuk pagi tu. Tapi kalau lebih makan pulak mengantuk. So pandai-pandai le ya.

21 comments:

Hazzy Ishak said...

suka cornflakes & susu

aMiYs said...

nasi lomak tetap di hati.. heheh... mkn pancake mcm x puas lak... ahahaha...

Mohd Izzatt said...

Salams..Games Pendidikan Online Islamik Sesuai untuk anak anda KLIK SINI Games Islamik

Mohd Izzatt said...

SOALAN BOCOR MATEMATIK UPSR,PMR,SPM 2010 KLIK SOALAN BOCOR MATEMATIK

e.l.i.s.s.m.i.e said...

pancake tu pencuci mulut ajer bg me. nasi minyak plz.kalo kat trg, takder orang kawen pun buleh mkn nasi minyak..ehehehe

~suNshiNe~ said...

ns lemak, ikn blis, telur rebus, sambal, timun...sedapnya...opsss..

maslinamansor said...

Nasik lemak... tapi suka gak pancake tue... Hmmm

♥Azie♥ said...

pagi-pagi tgk nasi lemak..pilihan pertama nasi lemak..huhuhuhu saya pose hari nnie bro..terliur.

miMiE aZiMaSK ^V^ said...

salam.. smalam mie brunch kat mc d.. best.. arinie plak roti boom.. pun best.. hahahahahahah

best best.. nanti gemok sendrik bising peh tuh.. hehehe


klik sinie jom ke blog mimie azimask :D ...

Lagenda said...

mkn apa2pon best..tukar2 selera le. Ari ni mkn m'sia punya selera, sok mkn western la plak..eh..mamak style pon layanaaa

azzey said...

Sharinginfoz : Sarapan mmg penting, tp mesti pandai pilih....coz nanti x delah tersengguk2 bila dh terlalu byk lemak & kolestrol dlm badan...ngantukkkkkkkkkk......hi3....

honeylanz said...

pancake!!

zz@mira said...

nasi lemak pilihan hati....suka makan time pagi2...:)

Alimaz-Kembara Terasing said...

nasik lemak mengantuk laaaaa....pagitadi pekena nasik kandaq...

Nazz@Purple said...

mkn kite bnyak berlemak,berminyak dan kolestrol tinggi..sekali sekali belasah burger mc d..xpe la..

|| NaFiRaa || said...

mak haih~ 2 2 sodap~ yum yum... x tau nak pilih mana..haahaha
*nampak sgt kuat makan..muahahahaha

Anna Da Lady said...

i love nasi lemak..tapi tengokla keadaan pagi tu nak buat ape..kalu nak buat keje heavy, ha..bantaila nasi lemak..hehe..

@ku d! sin!e said...

suke nasik lemak..
today toasted bread..haha

Xeera Nazira said...

perghhh! mengancam n terancam r nasik lemak tu. kn best kalo dpt sebungkus. ^^

icee-yah said...

oh..tak sempt terus brunch today..hehe..

makdara terdiva said...

nasi lemak best tapi x leh mkn selalu..nanti debab!..huhu