Pages

Monday, April 25, 2011

Income Iklan BE Lebih RM200 Satu Iklan

Pertama kali terima kasih kepada semua pelawat yang datang membaca tulisan kat blog sharinginfoz. Setelah setahun setengah berblogging, buat pertama kali pendapatan yang diperoleh from Nuffnang direkodakan lebih RM200 untuk satu iklan. Lebih tepat lagi RM231.67 selama 27 hari. Thanks kepada semua yang datang ke blog ini.

Untuk pengetahuan semua, kalau tak silap iklan ini disiarkan di antara 1,000 hingga 2,000 visitors setiap hari. Maknanya apabila dah sampai jumlah itu buffered earnings ads akan "mati" dengan sendirinya.

Dalam tempoh 27 hari iklan ini disiarkan, jumlah purata pendapatan harian ialah RM9.00 dan paling sedikit pernah direkodkan ialah RM4.46 dan paling banyak ialah RM15.13. By the way, kalau dapat macam ni sekali sebulan seronok juga kan. Bosan-bosan jom baca tips SEO dan cara mudah tingkatkan trafik.

Apa-apa pun yang penting, blogging ni mesti ada minat, jangan lupa update topic yang orang sering perkatakan dan ianya mesti apa yang kita tahu. Pendapatan tu belakang kira dan bukan keutamaan. Terima kasih sekali lagi kepada pembaca setia.

36 comments:

Eyriqazz said...

tahniah bro..Insaf jom bila bro masuk kerja nanti..hik4

Miecyber said...

Woow.... Alhamdullilah...

KTM lancar Tiket 1RM

ewanrani said...

waw nice info...terbaikla..ewanrani baru je dapat first BE..ade tips nak dapat banyak BE x ek??kalo ade kongsi2 kat ewanrani yek...thank

faiz said...

tahniah bro..kagum melihatnya..

Myvitrd said...

tahniah bro juga.. hang pakai apa buat graf harian tu.. buat sendiri ke?

Kalau eyriqazz minta belanja insaf...aku nak tumpang semeja boleh.. hehehe

berita sengsasi said...

bnyknye.. kagum sgt2

Ujang9897 said...

tahniah..,

bro mcm mana nk cek statistik byran harian nuffnang ek..hee

DaHLia said...

tahniahhhh!!!!

bukan senang nak dapat kempen selama itu :D

miss nina said...

sungguh meriah.
bila sharing nak kongsi tips khas?

LiFe KaMi said...

tahniah semoga semakin dimurahkan rezeki..:)

Firdaus Kasim said...

terbaik punya! skang nie BE aq baru RM25.00 je.. hukhuk!

tapi aku pelik, BE tue pasal kempem Justin Bieber punya konsert, tapi npe x habis lagi BE aq padahal Justin Bieber dah habis? huhu

Kepada sesiapa x pernah merasai BE lg, baca tips ini. Dijamin mujarab!

Rahsia Terbongkar! Cara Sebenar Mendapat Pendapatan Lumayan Nuffnang!"

KiD said...

Tahniah bro!! aku pun nak Insaf gak... plus mango kat situ.. hehehe

relevan said...

Caya bro !

shanas said...

gila best..tahniah

far_east said...

sori lari topik...

nak tanya sket..masa saya masuk belog awak kat bawah nama saya kat followers, ada tulis 1 messages waiting for you..

bila saya klik, ayat di bawah nie yang terpapar..

From: nordin omor
Subject: Re: You made a GREAT choice!
Do you want to receive these messages?
They will be delivered to your email address (eyza_reyz184@yahoo.com).


kenapa yea??

Ayie said...

warghh.. jeles gle aku tgk..

eelobor said...

perghhh....dasyat tuh bro

hazman aka species1980 said...

cayalaaa.... dah boleh buat cabutan bertuah dah nie....;-p

Zura said...

waaaah..tahniah..terujanya tgk...

Sharinginfoz said...

dear all: thanks

eyriqazz, myvitrd, kid, ujang9897: lama gak tak makan kat insaf, memang sedap beriani dan air mangga, anyway masuk kerja tengah julai. Graf tu buat sendiri sebagai informasi semua

ewanrani, miss nina: no problem, nanti boleh kongsi, kan sharing is power

firdaus: belum update lagi tu, nanti jadilah metered earnings

far_east: sorry bro, maybe somebody yang expert boleg tolong jelaskan

hazman: insyaAllah masanya akan tiba

Sumijelly said...

wah ko.. biar betul.. aku punya pun tka pernah cecah RM100...huhuhu

cepat tul mati BE..

dan skrg dh tak ada BE..huhuh

Sumijelly.com

Matjoe said...

lepas ni join geng papa blogger minum petang di bukhara restoran jalan doraisami

rasp said...

rezki tu bro...congrats!

hanani0210 said...

bestnya tahniah la..saya masih lagi belajar untuk sampai kearah itu.. :)

Jom baca ni: Free one drop perfume..Sape nak?

bArdbOO said...

BE sy xpenah sampai rm20 pun..hehe...tp tetap syukur ada BE dlm blog..

Jom Lawat: Blog Bardboo DAN Sweet Child
Hadiah Menarik Untuk Yang Tersayang

Fitrihadi said...

wah u deserve it bro! usaha lif kejayaan :)

Home Sweet Dreams said...

Saya ucapkan tahniah ke atas pendapatan lumayan ini.

Lin Azlina said...

itu pendapatan untuk BE sy sebanyak belas2 tau bro!huhu..dasatnya BE bro ni...best2..masyuk2...

Kancilbiru said...

wow tahniah...banyak tu..

Lina said...

wahhh byk jg tu...tahniah

fairus said...

wah.. sungguh banyak.. tahniah.

esempoi said...

saya dah lama tak dapat BE
sekarang ni sharinginfoz dapat lagi tak BE?
jarang jumpa dah blog banyak trafik dapat BE

Sharinginfoz said...

esempoi: sekarang ni tak ada BE. Kalau dapat sebulan sekali macam ni seronok juga kan? He he he

idzhar said...

ok :-)

山下聖人 said...

bro sharing info, I really jealous you got so good result, my UV also not as much as yours.....

Anyway, congra, hope we all earn better income.

Kak Aya said...

tahniah! banyaknya...