Pages

Monday, April 4, 2011

Bank Rakyat Buka Saham Baru RM1 Bilion Pada 2011

UPDATE:

Mengikut Kosmo semalam, Bank Rakyat akan menambah modal syer berbayar setelah diberi kelulusan oleh Bank Negara Malaysia bulan Mac 2011. Penambahan adalah sebanyak RM1 bilion kepada RM3 bilion.

Maklumat lanjut mengenai pengangihan akan dibuat pada Mei 2011 nanti oleh Lembaga Pengarah Bank Rakyat.

I am sure ramai yang menantikan mengenai pengeluaran saham baru Bank Rakyat ini tidak kira pemegang saham sediakala mahupun bakal pemegang saham memandangkan Bank Rakyat dengan consistent dapat memberi pulangan yang lumayan @15% setiap tahun. Mesti ramai nak beli kan saham Bank Rakyat tahun 2011? Terbaru dividen untuk 2010 juga sebanyak 15%.

Ada call Bank Rakyat untuk mengetahu lebih lanjut dan mereka cakap although yang diluluskan sebanyak RM1 bilion tapi belum tahu lagi berapa banyak portion akan diagihkan kepada public since board meeting belum diadakan lagi, so kalau yang nak tahu mengenai saham Bank Rakyat ini kenalah tunggu, berapa banyak, kepada siapa, bila, macam mana dan banyak lagi persoalan yang timbul. So kepada yang sudah dalam senarai menunggu "waiting list", sabar ya, kalau ada tak ke mana saham Bank Rakyat tu. Sistem diaorang down sebab ramai sangat yang bertanya.

Jom baca lebih lanjut:

15 comments:

KiD said...

aku macam nak cari keje kat bank rakyat je nih... melantun2 untungnya.. hehehe
jangan lupa join Contest Lumayan Teka Bunga Blogger Shakiddo

berita sengsasi said...

gila besar untung bank rakyat nie..

ejaMaria said...

owh... kena apply tambah saham ni...

sahromnasrudin said...

wow....marbeles la bank rakyat nie

ardinihumaira said...

nak g bank rakyat la pasni. ngee buleh tak :D

Alimaz-Kembara Terasing said...

emmmmmmm apply jangan tak apply saham bank rakyat... bank pilihan anda....

relevan said...

Bagus Bank Rakyat ..

amirah said...

nak kena apply la ni. aritu dia kata dah x bukak lagi..

azzey said...

untunglh sume pemegang2 saham bank rakyat ni..:)

rasp said...

satu pelaburan yg bagussssssss...

Farra said...

Kalu minggu dah boleh beli saham bank rakyat kan bagus, nk zasss jugak

Anonymous said...

tadi member bank rakyat bgtau, memo dah keluar, public boleh beli 500 jer...

faiz said...

mak saye mmg dah tertunggu-tunggu saham bank rakyat ni buka balik dari dulu lagi..

ahong said...

Ahli....Baru atau Lama...RM500 jer...Photostat IC service charge RM5.00....tahun depan kalau dividen 20% dapatla RM100..top up sikit lepasla...belanja anak sek rendah punya yuran.....ok juga...beb. mana mari.

Myvitrd said...

Aku baru je balik dari bank rakyat.. beli saham RM500.. katanya start buka Hari isnin lepas.. kiranya dah 2 hari terlepas.. nasib baik belum habis lagi.. Jom serbu bank rakyat sekarang..